Sastanak

Hoće li se nova Vlada dogovoriti sa zdravstvenim radnicima?

U srijedu u 10 sati u Vladi HNŽ-a održat će se sastanakpredstavnika sindikata radnika u zdravstvu HNŽ s pregovaračkim timom Vlade HNŽ na čelu s novom premijerkom.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2023. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak pregovaračkog tima nove Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, na čelu s premijerkom Marijom Buhač održat će s pregovaračkim timom sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u danas u 10 sati.

Po riječima sindikata, očekivanja od nove Vlade su velika i nadaju se da će se agonija zdravstvenih radnika koji su u štrajku od 2. studenog, završiti što prije.

''Očekujemo da će Vlada bez preinaka prihvatiti prijedlog za zdravstvene radnike od prošle Vlade, koji je na stolu'', kažu za Bljesak.info iz pregovarakog tima sindikata zdravstvenih radnika. 

Iz sindikata kažu, kako se prijedlogom kolektivnog ugovora predviđa povećanje osnovne plaće radnika u zdravstvu.

''Deset posto prve godine primjene, dakle odmah uz povećanje satnice sa 2,30 na 2,38, zatim povećanje dodatnih 10% na osnovnu plaću i povećanje koeficijenta sa 2,38 na 2,45. U drugoj godini primjene kolektivnog ugovora nadalje naknada za noćni rad u turnusima povećanje sa dosadašnjih 30% na 50% bruto satnice, uz početak primjene kolektivnog ugovora 01.12.2023. godine'', rekli su nam iz pregovaračkog tima sindikata.

Ranije su mediji pisali prema informacijama koje su dobili iz pregovaračkog tima Vlade HNŽ-a, da je u tijeku izrada finalne verzije kolektivnog ugovora, te da će se većini zahtjeva koje su pred njih iznijeli predstavnici sindikalnih organizacija udovoljiti.

Sindikati su ponovili, ono što su i ranije govorili, da se generalni štrajk nastavlja provoditi u punom kapacitetu sve do potpisa na kolektivni ugovor koji bi sada trebala staviti nova premijerka Marija Buhač. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close