Nezainteresiranost za rješenje

Sastali se Vučić i Osmani uz posredovanje Macrona i Scholza

Vučić je ranije tijekom kom dana izjavio kako je želio razgovarati s predstavnicima Prištine, ali da Osmani to nije htjela.
Vijesti / Flash | 01. 06. 2023. u 23:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je kako je u Kišinjevu imala kratak sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji su predložili francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemački kancelar Olaf Scholz.

Vučić je ranije tijekom kom dana izjavio kako je želio razgovarati s predstavnicima Prištine, ali da Osmani to nije htjela.

Osmani je kazala kako je sastanku, pored predsjednika Francuske i njemačkog kancelara, nazočio visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Joseph Borrell.

Vučić nije zainteresiran za rješenje

''Bio je to desetominutni sastanak, na kojem je još jednom potvrđeno da Vučić nije zainteresiran za rješenje'', navela je Osmani tijekom summita Europske političke zajednice održanog u Moldaviji.

''Nastavit ću raditi s našim saveznicima na nekim od pitanja koja su predložili'', rekla je Osmani za Radioteleviziju Kosova.

Ocijenila je da rješenja za deeskalaciju situacije postoje, ali da ona moraju biti u skladu s Ustavom Kosova.

Macron je rekao novinarima da su Francuska i Njemačka predložile održavanje novih lokalnih izbora na sjeveru Kosova.

Francuski predsjednik je rekao da su se Vučić i Osmani suglasili da će u idućim tjednima biti ''jasnih odluka'' u vezi sa situacijom na sjeveru Kosova, prenosi N1.

Vučić: Osmani nije htjela sastanak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je želio tijekom summita Europske političke zajednice u Kišinjevu razgovarati s predstavnicima Prištine, ali da Vjosa Osmani to nije željela.

''Vi ste najvjerojatnije čuli da je premijer Luksemburga Xavier Bettel želio ostvariti kontakt i povezati nas i ovdje s Prištinom. Ali Vjosa Osmani se nije željela sastati s nama i razgovarati. Rekla je – organizirajte sastanak na visokoj razini u Bruxellesu i Kurti će doći i sastat će se s Vučićem. I to je bilo to'', rekao je ranije Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close