Migranti na granici

RTRS i Sputnik: Sarajevo režiralo zbrinjavanje vojnika Al Qaide i Nusra fronta?!

I Sputnik pak piše kako su migrantska kriza i migrantski val u BiH u stvari paravan i za ubacivanje poraženih vojnika Al Qaide, Nusra fronta i Islamske države.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2018. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza migrantske krize u BiH kriju se dva plana - zbrinjavanje poraženih vojnika Al Qaide i Nusra fronta, i promjena etničke strukture na rubnim područjima Republike Srpske i FBiH, zaključak je emisije Specijal emitirane na RTRS.

Istaknuto je da je Republika Srpska dugo upozoravala na ovu krizu, ali da Sarajevo nije surađivalo, niti je adekvatno odgovorilo na ovaj problem.

''Situacija s migrantima prerasta u sigurnosnu prijetnju i problem. Ovaj problem će sve više eskalirati, ako se nešto ne poduzme. Republika Srpska ima zaključke koje ćemo poštovati, a to je da na području Srpske nema uvjeta za smještaj migranata'', rekao je Darko Ćulum, predsjednik Republičkog koordinacijskog tijela za praćenje migrantske krize.

Dževad Galijašević je rekao kako je jedan od većih problema to što se ne zna odakle migranti dolaze.

''Način na koji se migranti identificiraju je apsolutno nezakonit. Ne znate odakle dolaze i to je problem. Iz Sarajeva nemojte očekivati pomoć, jer je ova antiustavna operacija režirana u Sarajevu'', naglasio je Galijašević.

Član Koordinacijskog tima Republike Srpske, Mile Međed, istaknuo je da je migrantska kriza pomno isplanirana i da ''zabrinjava što Vijeće ministara nije reagirao adekvatno i što se čekalo da se situacija pogorša''.


I Sputnik pak piše kako su migrantska kriza i migrantski val u BiH u stvari paravan i za ubacivanje poraženih vojnika Al Qaide, Nusra fronta i Islamske države.

''Bosni i Hercegovini nije dovoljno unutarnjih problema, već ih i uvozi'', piše Sputnik.

Ruski portal piše kako slike s graničnog prelaza Maljevac, između BiH i Hrvatske, gdje migranti iz Azije pokušavaju nasilno prijeći na teritoriju EU, gdje je policija s obje strane granice intervenirala kako bi ih spriječila u naumu da se domognu "obećane zemlje", ali i slika antimigrantskih prosvjeda građana Bihaća, govore da BiH ne zna što da radi a velikim brojem migranata koji nadiru.

''Broj migranata koji se nalaze u Bihaću varira. Neki tvrde da ih ima između tri i pet tisuća, dok pojedini izvori navode i broj od čak 10.000 migranata. Dovoljno je usporediti ovu cifru sa brojem stanovnika Bihaća, kojih, prema popisu iz 2013. ima 43.007, da bi se vidjele razmjeri problema'', navodi Sputnik i dodaje kako se nameće pitanje, ''zašto je vlast u BiH pristale da prihvate tako veliki broj migranata''.

''Sarajevo se na taj način odužuje i svojim sponzorima'', Galijašević.

''Slike žena i djece djeluju potresno, ali i oni su samo maska za veliki broj terorista i potencijalnih terorista koji se kriju u redovima migranata'', upozorava on.

Kopirati
Drag cursor here to close