Pratimo agoniju

Rijaset Islamske zajednice u BiH apelira: "Omogućite stotinama obitelji normalan život"

"Pozivamo nadležne državne institucije da pod hitno poduzmu nužne korake, BHRT-u odblokiraju račun i stotinama obitelji omoguće normalan život, dostojan čovjeka", stoji u apelu.
Vijesti / Flash | 01. 04. 2022. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputio je apel nadležnim državnim institucijama da riješe problem uposlenika na BHRT-u.

"Sa zabrinutošću pratimo agoniju jednog od najvažnijih državnih javnih servisa – BHRT-a i u ovom predramazanskom danu mislimo na sudbinu uposlenika i njihovih obitelji. Tu radi velik broj ljudi, od kojih su neki i jedini hranitelji. Mnogi od njih su i muslimani, koji Ramazan dočekuju s brigom i neizvjesnošću. Pozivamo nadležne državne institucije da pod hitno poduzmu nužne korake, BHRT-u odblokiraju račun i stotinama obitelji omoguće normalan život, dostojan čovjeka", stoji u apelu Rijaseta Islamske zajednice.

Podsjetimo, Samostalni sindikat radnika u BHRT-u u petak je zahvalio Parlamentu Federacije BiH, oba doma, na usvojenoj rezoluciji, kako bi se deblokirao rad BHRT-a i radnici primili zarađene plaće.

Oni su istaknuli da je deblokada računa samo djelić rješavanja problema, te Samostalni sindikat radnika u BHRT-u i dalje inzistira na ostalim zahtjevima izrečenim na prosvjedu, kao i da se maksimalno ubrzaju sudski procesi kojim bi BHRT naplatio 63 milijuna KM od Radio-televizije Republike Srpske, ali i da sve nadležne institucije, ministarstva i agencije što hitnije trajno riješe problem stabilnog financiranja BHRT-a.

"Reprezentativni sindikat u BHRT-u ne odustaje od borbe za prava radnika, zarađene plaće i doprinose, i bolje uvjete rada", poručili su iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Kopirati
Drag cursor here to close