Još jedna

Razbacivanje peticijama: Traže se potpisi za uhićenje Izetbegovića

Zajedno sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, već tridesetak godina zavija Bosnu i Hercegovinu u crno.
Vijesti / Flash | 28. 07. 2021. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni YouTube kreator, humanist i influencer Amir Hadžić pokrenuo je online peticiju za uhićenje Bakira Izetbegovića, piše portal "Crna-hronika".

"Svi koji misle da Bakir Izetbegović treba da bude uhićen i procesuiran, neka potpišu ovu peticiju'', navodi ovaj portal uz objašnjenje što je sve Izetbegović godinama radio i kakvu štetu su pretrpjeli i još uvijek trpe građani ove zemlje pod vodstvom aktualnih politika.

''Bakir Izetbegović već dugi niz godina, svjesno ili nesvjesno, svojim položajem i aktivnostima onemogućava građanima Bosne i Hercegovine život dostojan čovjeka, zajedno sa svojim političkim prijateljima.

Malo je član Predsjedništva, pa malo nije. Kada može, on će se kandidirati, a kada ne može, onda će mu jedan mandat to mjesto neko sačuvati, dok on provede četiri godine na nekoj ''nižoj'' poziciji, pa opet sve ispočetka.

Zajedno sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, već tridesetak godina zavija Bosnu i Hercegovinu u crno.

Kriminal i korupcija koji se kriju iza političke stranke SDA, čiji je Bakir Izetbegović vlasnik i koordinator, vjerojatno bi se istraživali par stoljeća i opet ne bi sve bilo razotkriveno.

Na osnovu nacionalne netrpeljivosti, poticanja na mržnju i netrpeljivost između tri najmnogobrojnija naroda u BiH, skretanja s gorućih tema i problema, obmanjivanja javnosti i sličnih aktivnosti, Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović uspijevaju sačuvati svoje političke pozicije. Što je rezultat toga?

Rezultat je da političari u Bosni i Hercegovini često imaju novčana primanja od 5.000 KM do 8.000 KM. Često su članovi raznih odbora, komisija i slično gdje dodatno štete proračun koliko god to mogu.

S druge strane, većina stanovništva živi na ivici egzistencije već desetljećima. U najčešćem slučaju bez ikakvih primanja. Oni koji su zaposleni, imaju primanja od 350 KM do 700 KM, ovisno o tome da li ste konobar ili poslovođa. Tako da, kada spojite primanja političara i primanja stanovništva, dobijete prosjek od nekih 500 eura, koje oni zovu ''prosječnom plaćom'' i vrlo rado tu nepostojeću cifru promoviraju ostatku svijeta kad god to mogu.

Službene automobile plaćaju obvezno preko 100.000 eura te u njima putuju i za vlastite potrebe. Takvi automobili na kraju završe kod njihove rodbine – ''prodani'' za neke simbolične iznose novca kako bi sve bilo ''čisto'' u papirima.

Još nisu kupljena cjepiva protiv Covida za građane BiH. Mi smo država raznih donacija. Mi se vakcinisati možemo samo ako nam dovoljan broj drugih država donira višak svojih vakcina. Ali, to nije zato što smo mi inače siromašna država. Pogađajte pravi razlog.

Na početku pandemije Covida-19, građani BiH opljačkani su za 10,5 milijuna KM, kada su korumpirani političari, uključujući i premijera naše države Fadila Novalića, naručili respiratore preko nekih kineskih kompanija i bankovnih računa. Još se vodi sudski postupak o ovom slučaju.

Nikada nećete čuti ništa o bilo kakvom napretku Bosne i Hercegovine i njenog društva iz govora gospodina Izetbegovića, ali ćete svakodnevno i godinama slušati besmislene izjave o ugroženosti nacionalnog identiteta te kako smo baš mi bolji od ona druga dva naroda, i to ne samo od gospodina Izetbegovića, već i od njegovih političkih jataka.

Podsjećamo, nedavno je pokrenuta online peticija pod nazivom "Želimo da Milorad Dodik bude uhiećen i procesuiran", a do sada je potpisalo 37.740 osoba, a taj broj raste iz minute u minutu.

Pomozite građanima Bosne i Hercegovine da konačno počnu normalno živjeti'', navodi portal Crna hronika uz LINK na kojem se može potpisati peticija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close