''Krši mir i sigurnost''

Pokrenuta online peticija za uhićenje Milorada Dodika

Na kraju peticije je poručeno da su potrebne hitne reakcije državnih i svjetskih institucija kako bi se očuvao mir u BiH.
Vijesti / Politika | 25. 07. 2021. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amir Hadžić, bosanski youtuber pokrenuo je online peticiju za uhićenje Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH nakon što je sam on prije dva dana pokrenuo peticiju o neprihvaćanju Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida.

Hadžić je peticiju pokrenuo na internet platformi “change.org” pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhićen i procesuiran”.

Cilj je da peticiju potpiše 10.000 ljudi, a prema podacima s ove online platforme, broj potpisa raste iz sekunde u sekundu.

''Trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini svojom retrogradnom politikom i osobnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu'', stoji u opisu peticije.

''Ugrožena sigurnost građana''

Dodano je i to da se posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici te najavama o odcjepljenju manjeg bh. entiteta Republike Srpske od države Bosne i Hercegovine ugrožava sigurnost njenih građana, piše N1.

“Mi možemo ovo okarakterizirati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti. Svi već znaju da gospodin Milorad Dodik povlači ove i mnoge druge destruktivne poteze za Bosnu i Hercegovinu i budućnost njenih građana, jer želi prikriti sav kriminal iza kojeg stoji posljednjih 30 godina'', naglašeno je.

Tagirane brojne organizacije

Na kraju peticije je poručeno da su potrebne hitne reakcije državnih i svjetskih institucija kako bi se očuvao mir u BiH.

Interesantna je i činjenica da su u peticiji tagirane Ujedinjene nacije, Joe Biden, američki predsjednik, Europski parlament, Interpol i Vijeće Europske unije. To znači da su oni svi upoznati s navedenom peticijom, a podsjećamo da se Dodik odavno nalazi na crnoj listi SAD-a.

Dodiku su sankcije uvedene 2017. godine zbog nepoštivanja odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o zabrani organiziranja referenduma.

Kopirati
Drag cursor here to close