Iphone

Ramo Isak: Telefon od ubojice iz Gradačca poslan na vještačenje u inozemstvo

''Radi se o telefonu Iphone koji se ugasio. Kada se ugasi, tada to naši stručnjaci ne rade, uglavnom ide u Ameriku. Čim se otvori telefon, dobit će se odgovori na pitanja koje građani s pravom postavljaju'', rekao je ministar.
Vijesti / Flash | 24. 08. 2023. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova, Ramo Isak, za N1 je komentirao pojedine detalje vezane za dosadašnji tok istrage tragedije u Gradačcu. Tvrdi kako ona nije u građanima probudila nepovjerenje u policiju, a da će, za one za koje se ispostavi da su imali vezu sa nasilnikom, osobno tražiti procesuiranje.

Na početku Isak tvrdi kako stravičan slučaj kod građana nije probudio nepovjerenje u policiju, nego samo u pojedince, imavši na umu da je zbog moguće povezanosti s trostrukim ubojcom iz Gradačca suspendovana i policajka.

Procesuiranje pojedinaca

Ukoliko se utvrdi odgovornost bilo kojeg pojedinca u policiji u Tuzlanskog kantona, on će, kaže, osobno zahtijevati njihovo procesuiranje.

Kada je u pitanju istraga, FUP je zadužen za obavljanje vještačenje telefona ubojice.

''Rezultati će biti brzo. Vještačenje se radi u jednoj od država koje imaju tu mogućnost jer je specifična situacija. Radi se o telefonu Iphone koji se ugasio. Kada se ugasi, tada to naši stručnjaci ne rade, uglavnom ide u Ameriku. Čim se otvori telefon, dobit će se odgovori na pitanja koje građani s pravom postavljaju'', rekao je, dodajući da će se vještačenje raditi u jednom od najboljih odjela na svijetu za te svrhe.

Istovremeno, u javnosti do sada nije poznata informacija da li se radio toksikološki nalaz ubojice, iako se zna da je koristio niz sredstava za bildanje mišićne mase.

''Od županijskog tužiteljstva koje vodi istragu zatraženo da ne dajemo nikakve informacije. Nadam se da će tužilaštvo u roku od dva ili tri dana javno istupiti u medije i saopštiti šta je sve urađeno”, odgovorio po tom pitanju Isak.

O promjenama u policiji

Građani su se, nakon posljednjih dešavanja ohrabrili sa svojim dojavama i prijavama policiji, tvrdi Isak, ponavljajući svoje izjave i s nedavne konferencije o sto dana njegovog rada.

''U zadnjih 20 godina koliko su oni svi zajedno uradili, ja sam uradio za 100 dana sa svojim timom. Vratio sam stari sjaj Federalnoj upravi policiji, na način da sada 90 posto predmeta sa teritorije FBiH mi vodimo. To se nije dešavalo prije mog dolaska'', rekao je.

Ni u vrijeme Zlatka Miletića se, dodao je, nije radilo kao u ovih sto dana.

Kopirati
Drag cursor here to close