Priopćenje

SDA Mostar ima poruku za Našu stranku u vezi pregovora u Neumu

Kritike koje Naša stranka upućuje predsjedniku Izetbegoviću neodoljivo podsjećaju ''na šizoidnu atmosferu koju su predstavnici te stranke sa svojim koalicionim partnerima kreirali prilikom rješavanja i održavanja izbora u Mostaru''.
Vijesti / Politika | 29. 01. 2022. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalna organizacija SDA HNK i Gradska organizacija SDA Mostar daje punu podršku predsjedniku Bakiru Izetbegoviću, koji predvodi tim Stranke demokratske akcije na pregovorima koji se o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine vode u Neumu.

''Svojom dosljednošću u iznalaženju najboljih rješenja za budućnost naše zemlje predsjednik Izetbegović potvrđuje opredjeljenje SDA da sudjeluje u dijalogu kod svih razgovora koji se organiziraju s političkim predstavnicima iz Bosne i Hercegovine'', naveli su u priopćenju.

Ističu kako Stranka demokratske akcije unatoč ''svim opstrukcijama političkih oponenata, stvaranju atmosfera podjele, opstrukcija i pokušajima blokada, principijelno zastupa interese Bosne i Hercegovine koji su definirani osnovnim načelima stranke da svi građani na cijelom teritoriju naše zemlje moraju imati ravnopravan položaj, jednaka prava i demokratske slobode koji su odlika demokratskih zemalja Europe i svijeta''. 

''Pored činjenice da je SDA najveća i najutjecajnija probosanska stranka, u svim dosadašnjim pregovorima, uključujući i ove koje se trenutno vode u Neumu, predsjednik Izetbegović zastupa princip potpune ravnopravnosti svih građana bazirane na principima koji su utemeljeni na deklaracijama o ljudskim pravima i slobodama. Za razliku od predstavnika opozicije, čije se politička agenda uglavnom kreira na kritici i osporavanju onoga što SDA radi, predsjednik Izetbegović i predstavnici SDA nikada se nisu krili, niti bježali od preuzimanja odgovornosti u najtežim trenucima za BiH'', naveli su.

Navode kako kritike koje Naša stranka upućuje predsjedniku Izetbegoviću neodoljivo podsjećaju ''na šizoidnu atmosferu koju su predstavnici te stranke sa svojim koalicionim partnerima kreirali prilikom rješavanja i održavanja izbora u Mostaru''.

''Naša stranka je tada, identično kao i danas, zastrašivala javnost o namjerama koje SDA ima za Mostar, da bi se u konačnici pred očima cjelokupne javnosti BiH potvrdilo kako je upravo Naša stranka bez ikakvog ustezanja isporučila Mostar HDZ-u BiH''.

Ističu kako je za razliku od većine opozicionih mešetara, predsjednik Izetbegović je odlaskom u Neum ''potvrdio status odgovornog državnika, političku hrabrost preuzimanja odgovornosti i stav Stranke demokratske akcije da zastupa i brani interese Bosne i Hercegovine u iznalaženju najboljeg rješenja za budućnost naše zemlje''.

Kopirati
Drag cursor here to close