Prvom i zadnjem

Pupovac: Neka sude svakome, meni prvom

''Ja sam taj kojem treba prvom i zadnjem suditi. Toga sam svjestan. I neka sude, kako god žele", kazao je Pupovac.
Vijesti / Flash | 28. 09. 2019. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDSS-a Milorad Pulovac izjavio je u subotu u Varivodama, povodom zahtjeva hrvatskih vojnih invalida i podnošenja kaznene prijave protiv njega da nema poseban komentar, dodajući "neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu".

Pupovac je u subotu u selima Varivode i Gošić nazočio vjerskom obredu i komemoraciji u organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV) i općine Kistanje, za 16 poginulih i ubijenih srpskih civila krajem kolovoza i rujna1995. godine, nakon operacije Oluja, prenijela je Hina.

Upitan da prokomentira podnošenje kaznene prijave udruženja HVIDR Državnom tužiteljstvu Republike Hrvatske (DORH) zbog njegovih nedavnih izjava kojima je današnju Republiku Hrvatsku uporedio sa NDH, te zahtjeva da se poništi koalicija, rekao je kako na to nema komentara, ali da svako radi ono što misli da treba da radi.

"Rekao sam vam da nemam komentara na to", istaknuo je Pupovac, dodavši: "Neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu. Ja sam taj kojem treba prvom i zadnjem suditi. Toga sam svjestan. I neka sude, kako god žele", kazao je Pupovac, prenijela je Hina.

Novinari su ga pitali i je li zadovoljan suradnjom sa premijerom Andrejom Plenkovićem, na šta je kazao da današnji događaj nije mjesto za to već je mjesto za sjećanje i komemoraciju.

Pupovac je dodao kako poziva "one koji traže da se pokrene postupak protiv njega", što, kako kaže, podržava, da pozovu državu i da se "sudi onima koji su počinili zločine u Varivodama i brojnim drugim mestima. Ali i da sude ratne zločine, zločine u privatizaciji, zločine profiterstva i zločine pljačke koji se u Hrvatskoj događa i danas".

Kopirati
Drag cursor here to close