''Umjesto da razmiču granice, guše se u mržnji''

Pupovac ogorčen karnevalom i spaljivanjem njegove lutke

Na tom je karnevalu izveden i igrokaz nedavnog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi.
Vijesti / Flash | 04. 03. 2019. u 16:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dalmatinski por / Karneval

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u ponedjeljak da je povrijeđen spaljivanjem lutke s njegovim likom u nedjelju na karnevalu u Kaštel Sućurcu, što je doživio kao poticanje na nasilje u atmosferi mržnje koju, kaže, dopušta državni vrh.  

"Ovo je pokazatelj za one koji predstavljaju glavu države i društva, a ne za taj obezglavljeni svijet. Umjesto da hrvatsko društvo razmiče granice svoje slobode, ono se guši u mržnji, što je pokazao ovaj karneval", izjavio je Hini Pupovac komentirajući to što je lutka s njegovim likom spaljena kao "krnjo" u Kaštel Sućurcu.  

Na tom je karnevalu izveden i igrokaz nedavnog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi.

Pupovac ocjenjuje da taj događaj nije bio na tragu karnevalske pučke kulture izrugivanja s moći i vlašću, već je riječ o kulturi produbljivanja mržnje, predrasuda i poticanja na nasilje. 

"To nije duhoviti, inventivni dalmatinski karneval koji provocira vlast, to je, nažalost, bila manifestacija nacionalističke i šovinističke priče", ističe Pupovac kojega su u Kaštelima u drugi put u tri godine spaljivali kao krivca za sve društvene nedaće. 

"Ali, nisu oni krivi. Krivi su oni koji su stvorili takvu atmosferu, koji ne čine ništa ni riječju niti djelom da ta atmosfera bude osuđena i promijenjena", kaže saborski zastupnik SDSS-a.  

Kopirati
Drag cursor here to close