Kaznena prijava

Pupovac prijavljen zbog usporedbe Hrvatske s NDH

Pupovca terete da je huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati Hrvatsku i njezine branitelje, a da je u isto vrijeme glavna poluga koalicije koja vlada Hrvatskom.
Vijesti / Svijet | 11. 09. 2019. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa branitelja grada Petrinje predala je u srijedu Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv predsjednika SDSS-a Milorada Pupovaca, tereteći ga da je javnom usporedbom Hrvatske s NDH počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

Predstavnik inicijative i ratni vojni invalid, dragovoljac Domovinskog rata iz Petrinje Ivo Vranjić rekao je novinarima ispred sjedišta Državnog odvjetništva da Milorad Pupovac 28 godina unosi nemir i razdor među hrvatski narod i huška srpski narod na hrvatski narod.

Pupovca terete da je huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati Hrvatsku i njezine branitelje, a da je u isto vrijeme glavna poluga koalicije koja vlada Hrvatskom.

Podnositelji su u prijavi naveli izjavu u kojoj je Pupovac nakon incidenta u Uzdolju i Đevrskama 21. kolovoza rekao da Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilirati ustaštvo u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

Tvrde pritom da su u toj izjavi ostvarena bitna obilježja više kaznenih djela a posebice povreda ugleda Republike Hrvatske iz 349. članku Kaznenog zakona zbog čega je, smatraju, Državno odvjetništvo trebalo već pokrenuti kazneni postupak protiv Pupovca.

Ne pokrene li Državno odvjetništvo kazneni postupak Inicijativa će mu svaki mjesec dostavljati preko tisuću potpisa građana Petrinje i okolice, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close