Traži hitnu reakciju nadležnih

Predsjednik Vlade RS-a o napadu u Mostaru: "FBiH postaje nesigurna za srpske sportaše"

"Da bi se ovakvi napadi zaustavili, pored institucionalne reakcije i kažnjavanja odgovornih, potrebna je i javna osuda spomenutih događaja", naveo je predsjednik Vlade Republike Srpske.
Vijesti / Flash | 01. 05. 2023. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković osudio je napad u Mostaru na dvojicu mladića iz Srbije koji su bili sudionici sportskog događaja, od kojih je jedan teško ozlijeđen te zatražio hitno reagiranje svih nadležnih institucija Hercegovačko-neretvanske županije, kao i garanciju sigurnosti za ozlijeđene. 

"Činjenica je da srpski narod u HNŽ-u nije bio konstitutivan do prije godinu i nešto više, činjenica je da srpski narod i Srpska pravoslavna crkva konstantno trpe pritiske i napade, što potvrđuje skrnavljenje Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru u prosincu prošle godine", istaknuo je Višković.

On je ukazao na to da su učestali napadi na sportaše iz Srbije koji imaju majice sa obilježjima svojih klubova ili sa nazivima gradova iz Srbije u Federaciji BiH jasan pokazatelj da ovaj entitet postaje nesiguran za srpske sportaše. 

"Ovakva praksa ne doprinosi ničemu, osim poticanju i širenju mržnje", istaknuo je premijer Srpske, prenosi Srna.

On je rekao da je potrebno raditi na promjeni retorike koja daje povod za ovakve nemile događaje i razvijati toleranciju uz poštovanje osnovnih ljudskih prava.

"Da bi se ovakvi napadi zaustavili, pored institucionalne reakcije i kažnjavanja odgovornih, potrebna je i javna osuda spomenutih događaja", naveo je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Podsjećamo, dva muškarca iz Zemuna napadnuta su u nedjelju oko 17:00 sati u Mostaru, a jedan od njih S.N. (33) teško je ozlijeđen pri padu niz stepenice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close