Vrlo vjerojatno, idemo dalje...

Federacija idući tjedan otvara kafiće, vrtiće i zubarske ordinacije

Kroz naš plan mi pratimo situaciju na terenu, ona nam dopušta da sljedeći tjedan razmatramo nove mogućnosti", rekao je direktor Federalnog zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar.
Vijesti / Flash | 08. 05. 2020. u 15:20 Bljesak.info
Obraćanje predstavnika zdravstva

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ukoliko epidemiološka ostane stabilna već sljedećeg tjedna može se očekivati novi krug popuštanja mjera. Na federalnoj razini bit će odlučeno kada će sa radom početi predškolske ustanove i kafići. Sve će biti propisano preporukama epidemiologa čije će odluke biti obvezujuće za sve kojima bude dozvoljen rad", kazao je, između ostalog na press-konferenciji, Davor Pehar, direktor Federalnog zavoda za javno zdravstvo.

"Razmatrat će se javni prijevoz, stomatološke ordinacije, okupljanje u zatvorenim prostorima korištenje otvorenih prostora u kafićima, mogućnost upražnjavanja sportova na otvorenom. Kroz naš plan mi pratimo situaciju na terenu, ona nam dopušta da sljedeći tjedan razmatramo nove mogućnosti", rekao je Pehar.

Podsjetimo, na danas održanom sastanku HDZ-a BiH podržana je inicijativa svih pet stožera da se ugostiteljski objekti uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera otvore 11. svibnja.

Otkako je prije dva mjeseca proglašena epidemija, u BiH je registrirano nešto više od 2050 slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 98 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close