Video-poziv

HDZ za otvaranje kafića

HDZ BiH je priopćio kako je podržana inicijativa za otvaranje ugostiteljskih objekata
Gospodarstvo / Posao | 08. 05. 2020. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

''S obzirom da je zdravstveno epidemiološka situacija povoljna i sve povoljnija u zadnje vrijeme, omogućava nam da se sve mjere koje su stožeri na svim razinama do sada donosili ublažavaju, zaključeno je na sastanku'', navodi se.

U priopćenju se dodaje kako je do sada donesen čitav niz mjera koji se odnosi na rad određenih gospodarskih subjekata prije svega obrta, s te strane iskazani su zahtjeve od općina, gradova i županija, uz veliki pritisak osobito gospodarskog sektora i udruga i klastera koji prate to, kako je vrijeme za prve korake u smjeru relaksacije mjera.

Na održanom sastanku, navodi stranka, podržana je inicijativa svih pet stožera da se ugostiteljski objekti uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera otvore 11. svibnja.

Foto: PR / Dragan Čović

''Inicijativa će se uputiti i Federalnom stožeru civilne zaštite. Stav predsjednika Vlada i županijskih stožera, većine gradova i udruga ugostiteljstva je da Federalni stožer uz strogo poštovanje epidemioloških standarda, omogući rad ovoj grani gospodarstva koja okuplja veliki broj zaposlenih. Istaknuto je također, u skladu preporukama s terena, uz obavezno poštivanje struke predstaviti smjernice i za otvaranje autoškola, drugih ugostiteljsko-uslužnih i trgovačkih djelatnosti koje su još uvijek pod mjerama potpune zabrane rada. Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo zdravstvenim aspektom na terenu te je upućen poziv stanovništvu da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka drugoga stručnog kadra, kako bi se situacija stabilizirala te kako bi se vratili život u normalne tijekove'', naveo je HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close