Podaci stožera

Nema novooboljelih u HNŽ-u i ŽZH-u

Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH je obavijestilo kako nije zabilježeno kršenje mjera samoizolacije u posljednja 24 sata.
Vijesti / Flash | 08. 05. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Hercegovačko-neretvanske i Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je u petak iz kriznih stožera.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke nema novoboljelih osoba od korona virusa.

Na području ŽZH do sad je 78 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa, 70 osoba je oporavljeno, 4 su preminule, 4 osobe se smatraju trenutno pozitivnim na prisustvo korona virusa i sve su s prostora Širokog Brijega. U samoizolaciji se nalazi 281 osoba.

Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH je obavijestilo kako nije zabilježeno kršenje mjera samoizolacije u posljednja 24 sata.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje ŽZH jučer je na evidenciji zaposlenih bilo 20 275 osoba, što je pad od 3 zaposlena u odnosu na prethodni dan. Na području Gruda je 3 568 osoba u radnom odnosu, 5 090 u Ljubuškom, 3 800 u Posušju i 7 817 u Širokom Brijegu, priopćeno je iz Stožera Civilne zaštite ŽZH.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 u protekla 24 sata testirana su 143 uzorka od čega u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nema pozitivnih.

Županijski i općinski sanitarni inspektori nisu izdali nijedno rješenje o samoizoliranju i izoliranju. Ukupno je do sada izdano 3014 rješenja.

Prema izvješću iz MUP-a HNŽ u posljednja 24 sata nije bilo zabilježenih prekršitelja samoizoliranja, izoliranja i zabrane kretanja.

Od ukupno 5 bolesnika koji se liječe u COVID-19 bolnici jedan bolesnik je na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, dok su dva bolesnika na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close