Izabrao ga CMS

Poznat sudac koji će voditi proces protiv Milorada Dodika

Objavom je demantiran i odvjetnik Milorada Dodika, Goran Bubić koji je jučer u Sudu BiH tokom izjašnjenja o krivnji kazao da ima informaciju da će za suca biti izabran Goran Radević.
Vijesti / Flash | 17. 10. 2023. u 12:23 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac Suda BiH Mirsad Strika vodit će proces protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v. d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, potvrđeno je za Raport.

Striku je izabrao automatski sistem CMS, za suca Suda Bosne i Hercegovine imenovan je 17.12.2009.godine, a na dužnost je stupio 15.01.2010. godine.

Tijekom svoje karijere sudija Mirsad Strika je bio član VSTV-a od studenog 2004. godine do studenog 2008. godine, zatim član Federalne izborne komisije od 1996. godine do 2001. godine.

Time je demantiran i odvjetnik Milorada Dodika, Goran Bubić koji je jučer u Sudu BiH tokom izjašnjenja o krivnji kazao da ima informaciju da će za suca biti izabran Goran Radević.

Podsjetimo, Dodik je jučer na suđenju napravio cirkus kako je i najavio. Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske (RS), došao je na ročište Suda BiH, na kojem se izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret. Točnije, rekao je da ih ne razumije.

Osim toga Dodik je odbio ustati kada se izjašnjavao o krivnji izjavivši kako ga bole leđa.

Dodik je optužen zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika za BiH. S njim je optužen i direktor Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić.

Dodik i Lučić na početku suđenja izjavili su da ne razumiju optužnicu, na što je sutkinja Jasmina Ćosić Dedović, po službenoj dužnosti, rekla kako to podrazumijeva da su se izjasnili da nisu krivi.

Prije početka suđenja Dodik se osvrnuo i na ambijent u samom Sudu BiH te je poručio kako u Sudu nije istaknuta zastava RS-a, već samo zastave Bosne i Hercegovine te Federacije BiH. Imao je prigovor i na to što je optužnicu dobio na latinici, a ne na ćirilici.

Nakon ročišta Milorad Dodik se kratko obratio novinarima. Kazao je kako državni sud i tužiteljstvo BiH smatra neustavnim i nezakonitim, a ponovno je tvrdio kako Christian Schmidt nema ovlasti visokog predstavnika i kako je njegovo djelovanje svedeno na pokušaj obračuna s RS-om.

 

Kopirati
Drag cursor here to close