''Nije naša zemlja''

Dodik - Nismo slobodni u BiH

Milorad Dodik komentirao je optužbe da će pobjeći iz BiH.
Vijesti / Politika | 17. 10. 2023. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Milorad Dodik se tereti za nepoštivanje odluka Visokog predstavnika i prijeti mu do pet godina zatvora, ali njega za to kako kaže ''nije briga''.

''U suštini i ovaj proces, ovaj cirkus pravni i svaki ljudski najviše ide na štetu BiH jer ako postoji zemlja koja trpi da joj dođe stranac i napiše neku normu, a da sud postupa po njoj kakva je to zemlja? Od svega je najbolje da u njoj vlada mir. Zato ja pričam o BiH u kojoj nema smisla biti. Što se nas tiče, mi nismo slobodni u BiH, ona nije naša zemlja da u njoj možemo ostati. Prva prilika koja se pruži mi ćemo je iskoristiti'', rekao je Dodik.

Visoki predstavnik Christian Schmidt govorio je kako je postoji mogućnost Dodikove smjene, na što je on upitao - Tko je visoki predstavnik?

''To je samo mišljenje da on može mene smijeniti. Moj odgovor na njegovo mišljenje je odgoj u kući. Pa on stalno govori da Bosne nema. Sad smo mi na udaru, ranije je bio Čović. Stalno mu je neko na udaru. On je stalno u pravu, ali uvijek je samo neko drugi kriv. Došao sam na sud da pokažem koliko je to sve apsurdno''.

U Rusiju posjetiti Putina predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ide početkom studenog.

''Početkom idućeg mjeseca. Imam svašta pričati s Putinom. Mislim da je on veliki državnik i da je čast svakome da ima priliku sjediti s njim'', rekao je Dodik.

Komentirajući izjave Zukana Heleza da planira bijeg iz BiH, Dodik je rekao da ostaje u RS.

''Živim i rođen sam u Banja Luci i tamo ću nastaviti živjeti. Zašto ne bih ostao. Imam sedmero unučadi. Volim svoj kraj'', rekao je Dodik.



Komentirajući tajnu odnosa sa Zoranom Milanovićem, on je rekao kako nema nikakve tajne, te da je to normalan čovjek.

''Nit sam ja njemu dužan, nit je on meni dužan. Jednostavno dijelimo normalne stvari. On je važan državnik. Ja njega cijenim iz tog razloga. Vodi dobro i uspješno svoju zemlju, na pravi način i brine se o njezinom suverenitetu''.


Kopirati
Drag cursor here to close