Borba s požarom

Požar na Rujištu: Iznad Hotela 'Snježna kuća' sve je katastrofa

Borba s vatrenom stihijom trajala je cijelu noć.
Vijesti / Flash | 13. 04. 2020. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jučer nam je bio paklen dan, ali uspjeli smo. Donekle smo lokalizirali požar na Rujištu. Još ima dima, ali stanje je puno bolje'', kazao je za Bljesak.info Mirsad Mahinić vlasnik Hotela 'Snješna kuća' na Rujištu.

Borba s vatrenom stihijom trajala je cijelu noć.Kako objašnjava vatra se spustila nekih 500 metara od Hotela. 

''Gasili smo cijelu noć. Tek pred zoru smo uspjeli požar koliko - toliko staviti pod kontrolu. Sve iznad Hotela je katastrofa. Zahvalan sam svim službama koje su nadljudskim naporima pomagali'', kazao je.

U gašenju požara na Rijištu sudjelovali su Dobrovoljno vatrogasno društvo Park Prirode Rujište, Šumarstvo Mostar, Profesionalna vatrogasna jedinica Mostar kao i brojni volonteri čija je sva energija bila usmjerena na očuvanje ove prirode.

Svoj doprinos dala je i Sarajevska pivara koja je gasitelje pomogla s dvije palete sokova i vode.

Podsjetimo, požar koji je šest dana pustošio područje između Zijemalja i Rujišta pod kontrolu je stavljen tek jutros. I dalje je aktivan i ugrožava 50-ak vikendica kao i stanište endemske vrste bora Munika, no kako navode iz PVP Mostar, pod kontrolom je.

U gašenju je tri dana sudjelovao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Inače, na istom lokalitetu je početkom rujna 2017. godine također izbio požar velikih razmjera, koji je zahvatio velik dio šume.

Kopirati
Drag cursor here to close