Sanitarna inspekcija

Potvrđeno: U Neumu nije odlagan medicinski otpad iz Mostara

Darko Stanković kojeg je mještanin Josip Butigan optužio za dovoz medicinskog otpada na odlagalište Klepovica tvrdi kako je prijava plod ranijih nesuglasica njih dvojice.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2021. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prijava mještanina o dovozu medicinskog otpada u Neum iz Mostar i Širokog Brijega digla na noge policiju i istražne organe te zabrinula brojne građane, utvrđeno je kako nema mjesta panici, jer se tamo medicinski otpad ne odlaže.

Sanitarna inspekcija iz Neuma je potvrdila kako je provedena istraga pokazala da nema medicinskog otpada na odlagalištu Klepovica koje je udaljeno oko pet kilometara od srca jedinog bh grada na moru, kako je navodno u prijavi koja je unijela nemir u javnost, prenosi Klix.ba.

Darko Stanković kojeg je mještanin Josip Butigan optužio za dovoz medicinskog otpada na odlagalište Klepovica tvrdi kako je prijava plod ranijih nesuglasica njih dvojice.

"Ništa me u život nije pogodilo kao ova optužba jer u Neum nikad nije dovoženo ništa od medicinskog otpada. Ja svaki dan dovozim otpad na odlagalište Klepovica, ali sa svojih gradilišta, a nikako medicinski za što sam optužen. Sreća to je i dokazano", ističe Stanković.

Tvrdi kako mu zbog privatnih nesuglasica Butigan stvara brojne probleme godinama te da protiv njega ima prijavu zapisanu u policiju iz 2017. godine kad mu je prijetio pred 500 ljudi.

"On mi pravi probleme cijeli život, zato što ja imam građevinsku firmu koja godinama uredno posluje, za razliku od njegove firme koja se bavi istim poslom. Njemu smeta što ja uspješno radim, a on ne može. Ali nisam mu ja kriv za to i nije mu rješenje da mene lažno optužuje i da mi zagorčava život tako", kaže Stanković.

Ističe kako je zbog narušenih odnosa bio primoran zatražiti i policijsku zaštitu te da je zbog štete koju nanosi njemu, njegovoj obitelji i poslovanju firme primoran i na pravnu borbu.

Kopirati
Drag cursor here to close