Istraga MUP-a HNŽ-a

Napadnut nakon što je prijavio dovoz medicinskog otpada iz Mostara u Neum?

Iz MUP-a HNŽ-a ističu kako provode detaljne istražne radnje u vezi slučaja koji im je Butigan prijavio 8. ožujka u kasnim večernjim satima
Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2021. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darko Stanković iz Neuma lišen je slobode, nakon što je jučer zajedno sa svojim sinovima i radnikom svoje tvrtke ispred Tržnog centra "Jabuka" tjelesno nasrnuo na Josipa Butigana, nanijevši mu teže tjelesne ozljede, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako navodi "Avaz" napad  na Butigana dogodio se nakon što je neumskoj policiji prijavio Stankovića i Đuru Bogdanovića da na tamošnju deponiju otpada Klepovica dovoze medicinski otpad i zatrpavaju ga.

Iz MUP-a  je, za "Avaz" rečeno kako provode detaljne istražne radnje u vezi slučaja koji im je Butigan prijavio 8. ožujka u kasnim večernjim satima, kada  su mu oni počeli upućivati prijetnje, a nakon što ih je zatekao mjestu događaja i svojom kamerom zabilježio dovoženje i zatrpavanje medicinskog otpada.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije je rečeno kako je u jutarnjim satima obavljen očevid na mjestu događaja, a uz policiju djelovali su i komunalni inspektori.

Neslužbeno, inspektori i pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Čapljina i danas su "češljali" deponiju.

Hitan sastanak zbog ovog skandala u Komunalnom poduzeću "Neum" naložio je načelnik, Dragan Jurković, navodi "Avaz".

Ljuba Goluža, direktorica ovog poduzeća kratko je kazala:

"Spomenute osobe nelegalno su ušle u posjed deponije, čeka se izvještaj policije".

Butigan je, navodi "Avaz" ispričao kako je već duže vrijeme uočio i to, u kasnim večernjim satima, kako se nešto događa na deponiji.

Foto:Klix:ba / Medicinski otpad iz Mostara dovozi se u Neum?

Bogdanović je, kazao je, medicinski otpad zatrpavao bagerom, dok ga  je Stanović, koji ima i lokalnu tvrtku, kamionima dovozio na Klepovicu.

"Uspio sam vidjeti da su to lijekovi, zdravstvene legitimacije ustanova iz Mostara iz Širokog Brijega, odjeća, koja je, možda pripadala pacijentima i tko zna što sve ne. To će, vjerujem, utvrditi inspekcija i policija koji su danas bagerima iskopavali ono što je zatrpano. Eto, čim sam prijavio, uslijedile su prijetnje, a onda i napad. Udarili su me u glavu, a od udarca mi je zatvoreno lijevo oko. Inače, o svemu sam obavijestio i SIPU",  ispričao je Butigan.

Inače, na Klepovici se još od prije rata odlaže otpad s Pelješkog poluotoka, odnosno, općina Ston, Janjina i Orebić iz susjedne Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close