Strategija do 2025.

Potrebno oko 336 milijuna KM za deminiranje BiH

Vijeće ministara usvojilo strategiju protivminskog djelovanja BiH do 2025.
Vijesti / Flash | 30. 01. 2019. u 17:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, usvojilo je na današnjoj sjednici Strategiju protuminskog djelovanja Bosne i Hercegovine 2018. – 2025. sa  Financijskim planom za njenu provedbu.

Njeno usvajanje omogućit će razvoj efikasnog i djelotvornog državnog programa protuminskog djelovanja  u cilju smanjivanja i potpunog elminiranja opasnosti od mina za stanovništvo u BiH.  

Strategija sadrži pet strateških ciljeva koji su usmjereni na uspostavljanje cjelovitog i efikasnog sustava protuminskog djelovanja u Bosni i Hercegovini. Oslanja se na tri ključna principa: odgovornost, kontinuirano unapređenje i transparentnost, a dvije od pet pretpostavki za njeno provođenje su da se  financiranje iz međunarodnih izvora održi na istom nivou ili se poveća uz posvećenje financiranja iz  domaćih izvora.

U financijskom planu navodi se da je potrebno oko 336 milijuna KM za realizaciju Strategije protuminskog djelovanja BiH do 2025. godine, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close