Traži se

Potraga za najboljeg upravnika državnog zatvora još traje

''On će biti imenovan čim se steknu uvjeti za to, a uvjeti će biti stečeni danom objave odluke u Službenom glasniku'', kazao je Grubeša.
Vijesti / Flash | 05. 08. 2019. u 17:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša je izjavio novinarima da će vršitelj dužnosti upravnika državnog zatvora u Vojkovićima biti imenovan čim se steknu uvjeti za to.

''Uvjeti će biti stečeni danom objave u Službenom glasniku. Kada se odluka o početku rada državnog zatvora objavi u Službenom glasniku, isti dan će biti imenovan v.d. upravnik. Do tada ja razgovaram s potencijalnim kandidatima i bit će imenovana kompetentna osoba'', rekao je Grubeša, ne želeći govoriti o imenima potencijalnih kandidata.

Napomenuo je da je od prvog dana od kada je imenovan za ministara pravosuđa predano radio na ovom pitanju.

''Potrošili smo veliki novac, ali se vidi u šta je novac potrošen'', rekao je Grubeša, ističući da je bio uporan u rješavanju svih problema na koje su nailazili tijekom izgradnje državnog zatvora.

Dodao je da će tako biti uporan i kada je riječ o imenovanju v.d. upravnika, s obzirom na to da je zakon njemu dao ovlasti da imenuje v.d. upravnika.

''On će biti imenovan čim se steknu uvjeti za to, a uvjeti će biti stečeni danom objave odluke u Službenom glasniku'', kazao je Grubeša.

Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva pravosuđa, na sjednici 23. srpnja donijelo Odluku o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, koji počinje raditi 1. kolovoza 2019. godine.

Na ovaj način reducirat će se troškovi koje je država do sada izdvajala entitetima za plaćanje čuvanja zatvorenika te će se u idućem razdoblju pripremiti zatvor za prve zatvorenike.

Prethodno je donesena i Odluka o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, te Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close