Sigurnost

Potoci – Mještani traže postavljanje radara na M-17

Uz prikupljene potpise građana, svoj zahtjev su ranije predali Gradu Mostaru kojim traže da se osigura postavljanje radarske kontrole.
Vijesti / Flash | 18. 11. 2023. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani sjevernog mostarskog naselja Potoci traže da se uz magistralnu cestu M-17 postave dva radara zbog prebrze vožnje i brojnih nesreća koje su se dogodile na toj dionici.

Uz prikupljene potpise građana, svoj zahtjev su ranije predali Gradu Mostaru kojim traže da se uz suradnju s MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije osigura postavljanje radarske kontrole.

Kritične točke

Kako su mještani istaknuli, najkritičnije točke su kod katoličke crkve Presvetog Srca Isusova te kod građevinskog poduzeća Domogradnja.

''Svjedoci smo dodatnog opterećenja cesta i pojačane cirkulacije automobila na području naše županije te nije zaobišlo ni naše naselje Potoke. U posljednjih pet godina je na toj dionici bilo desetak teških prometnih nesreća, kako automobila tako i stradanja biciklista i pješaka. Njihov uzrok su bile vožnje neodgovornih pojedinaca koji posebno u noćnim satima prolaze ovom dionicom brzinom od 130 do 150 km/h i ovo se kontinuirano nastavlja'', navode u svojoj zamolbi.

''Potrebno je podsjetiti kako je to tijekom dana vrlo frekventna prometnica kojom i djeca idu na putu do škole, prodavnice i dječjeg igrališta pored crkve. Posebno smatramo kritičnim pravac od samostana časnih sestara do policijske postaje'', ističu mještani.

Veliki problem

''Kako bi sačuvali živote i imovinu, molimo vas da žurno postavite radarsku kontrolu na dvije najkritičnije točke: kod crkve i kod prodavnice građevinskog materijala Domogradnja'', zaključuju u svom zahtjevu.

Podsjećamo, mještani su i ranije ukazivali na probleme velikog broja prometnih nesreća te probleme prilikom uključivanja vozilima na glavnu prometnicu M17 koja prolazi kroz ovo mjesto.

Kako su nam ranije pisali problem nastaje ''zbog nesavjesnih vozača koji svakodnevno ugrožavaju život, nas i naše djece''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close