Kap po kap

Prokišnjava u Parlamentu FBiH, otkazana sjednica

Parlamentarci su obaviješteni da se uslijed prokišnjavanja desila deformacija plafona iznad stola parlamentarnog rukovodstva.
Vijesti / Flash | 21. 11. 2023. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix / Prokišnjava u Parlamentu FBiH zbog, otkazana sjednica

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je zakazana za sutra, otkazana je zbog prokišnjavanja amfiteatra u kojem se održavaju sjednice.

Otkazivanje sjednice je predložila predsjedavajuće ovog doma Mirjana Marinković-Lepić (NS). Parlamentarci su obaviješteni da se uslijed prokišnjavanja desila deformacija plafona iznad stola parlamentarnog rukovodstva.

''Loši vremenski uslovi uzrokovali su oštećenja plafona u amfitetaru u zgradi'' navedeno je, uz obavijest o odgađanju sjednice, na internet stranici Parlamenta i uz napomenu da "sala ne zadovoljava sigurnosne uvjete za održavanje sjednice".

 

Navedeno je da se prokišnjavanje dogodilo na nekoliko mjesta zbog čega su postavljene kante. Parlamentarci su također obaviješteni i o tome da će dobiti obavijest i prateću dokumentaciju da je sigurnost objekta narušena te da je potrebna sanacija.

Predsjedavajuća Marinković-Lepić je predložila odgađanje sjednice iz sigurnosnih razloga, dok se ne pronađe adekvatno rješenje. 

Budući da je za 28. studeni ranije bila sazvana još jedna sjednica Doma, možda će biti održana u zamjenskom prostoru ako stanje u osnovnoj sali ne bude do tada sanirano.

Iz Parlamenta u ovom trenutku ne mogu prejudicirati datum nastavka rada, što će biti objavljeno naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close