Uoči prosvjeda podrške Palestini

Parlamentarac upozorava: Podržavatelji UZP-a pokušat će se ubaciti među prosvjednike

Parlamentarac upozorava: Podržavatelji UZP-a pokušat će se ubaciti među prosvjednike, imaju plan!
Vijesti / Politika | 22. 10. 2023. u 10:38 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini najavilo je za nedjelju u Sarajevu skup podrške palestinskom narodu u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Imaju plan? 

Okupljanje u Sarajevu održat će se na platou preko puta Vijećnice u periodu od 11 do 13 sati, a iz Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini pozivaju građane da ponesu palestinske zastave i svoje transparente, javlja Anadolija. 

"Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. listopada na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile", naveli su iz Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na prosvjed se osvrnuo i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Sanel Kajan te poslao poruku organizatorima.

"BUDITE OPREZNI!!! Imam provjerene informacije da će podržavatelji UZP-a i ljubitelji tzv "paljanske politike" pokušati da se ubace na skup u smislu izazivanja incidenata i prikazivanja skupa podrške kao terorističkog okupljanja. Već su spremili zastave ISIL-a, žele paliti vjerske knjige, paliti zastavu SAD-a, Izraela i drugih zemalja te pozivati na šire oružane sukobe i terorističke akcije. BUDITE OPREZNI!!! Ne dozvolite im da okaljaju vaše čiste namjere!", napisao je Kajan na svom Facebook profilu. 

"Upozorenje svima"

Zastupnik je naveo i kako bi njegov status trebalo dijeliti zbog "upozorenja svima".

Podsjetimo, pojas Gaze je pod izraelskom je kopnenom, zračnom i pomorskom blokadom otkako je Hamas ondje preuzeo vlast u 2007.

Siromašno je područje od 362 četvorna kilometra koje je od 9. listopada pod "potpunom opsadom" Izraela koji mu je prekinuo opskrbu vodom, strujom i hranom.

Prvi konvoj s humanitarnom pomoći s 20 kamiona ušao je jučer iz Egipta preko graničnog prijelaza Rafaha, jedinog prema pojasu Gaze koji nije u izraelskim rukama. Taj je broj krajnje nedovoljan, smatra UN, koji želi 100 kamiona na dan za 2,4 milijuna stanovnika Gaze lišenih svega.

Kopirati
Drag cursor here to close