Mađarska

Političar podnio ostavku zbog seks-skandala

Nije poznato ko je snimao video ili zašto tijekom, kako Borkai navodi, privatnog putovanja na jahti.
Vijesti / Flash | 06. 11. 2019. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EFE / Političar podnio ostavku zbog seks skandala na Jadranu

Bivši olimpijski prvak Zolt Borkai, koji je osvojio drugi mandat za gradonačelnika mađarskog grada Györa, priopćio je da podnosi ostavku zbog umiješanosti u seksualni skandal koji je doveo i do pada potpore javnosti vladajućoj stranci Fides na nedavno održanim lokalnim izborima.

Zolt Borkai, koji je zlatnu medalju u gimnastici osvojio na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu, napustio je Fides prošlog mjeseca kako bi ograničio političke posljedice nastale objavljivanjem video-snimka na kojem je navodno on u seksualnom odnosu sa djevojkom na jahti na Jadranskom moru.

Borkai se ispričao zbog svojih postupaka koje je nazvao greškom. U pismu nacionalnoj novinskoj agenciji MTI, Borkai ističe da voli svoj grad Györ i da ne želi da njegovi postupci ometu razvoj.

U otvorenom pismu je objasnio da su na lažnom blogu objavljene gomile lažnih informacija koju su mnogi mediji prenijeli ne dovodeći u pitanje istinitost istih.

"Mislim da je to bila pomno smišljena i profesionalno pripremljena zamka koja je trebala poslužiti za dobivanje značajnih političkih poena, ali i materijalne koristi. To je bilo širenje lažnih vijesti. Ne ponosim se onim što sam učinio i ispričavam se svima koji su se razočarali u mene. Ja sam sportaš, nikada se nisam drogirao i nisam bio umiješan u korupciju. Priznajem da je snimka autentična, o svom trošku sam bio na tom putovanju, ali sve ostale informacije su utemeljene na lažima", poručio je.

U pismu nije zanijekao da je imao seksualni odnos s mladom djevojkom, za koju se pretpostavlja da je prostituka.

Otkrio je kako je nakon otkrivanja skandala njegova obitelj postala meta te ih želi zaštititi od toga.

"Prihvaćam posljedice i preuzimam odgovornost. Volim Györ, ali ne želim ometati daljnji razvoj grada. U petak u 16 sati podnijet ću ostavku. Želim da moju dužnost preuzme netko tko zaslužuje voditi naš voljeni grad", zaključuje se u pismu.

Nije poznato tko je snimao video ili zašto tijekom, kako Borkai navodi, privatnog putovanja na jahti.

Snimak se u javnosti pojavio nekoliko dana prije lokalnih izbora održanih 13. listopada i analitičari ističu da je to bio jedan od faktora zbog iznenađujuće loših rezultata Fidesa.

Kopirati
Drag cursor here to close