Odgovornost

Zatražena ostavka zastupnika koji je razbacivao novac na proslavi

''Nešić je šutirao novac građana RS, mirovine, invalidnine branitelja, dodatke majki višečlanih obitelji'', kazao je Stanivuković.
Vijesti / Flash | 30. 09. 2019. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Screenshot / Nenad Nešić je slavio rođenje djeteta

Zastupnici Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković i Jelena Trivić pozvali su u ponedjeljak entitetskog premijera Radovana Viškovića da smijeni direktora javnog poduzeća "Putevi RS'' Nenada Nešića (DNS) ukoliko on sam ne podnese ostavku iz, kako kažu, moralnih razloga, navodi Avaz.

Razlog je, naveli su, nedavno objavljeni video, na kojem se vidi kako Nešić nogom šutira novac.

''Nešić je šutirao novac građana RS, mirovine, invalidnine branitelja, dodatke majki višečlanih obitelji... Smatramo da iz moralnih razloga treba da podnese ostavke. Ako to ne uradi, onda je Višković na potezu'', rekao je Stanivuković na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Kaže da će se sada vidjeti jesu li predstavnici vlasti iskreni kad kažu da će trpjeti sankcije svi oni koji ne rade dobro, a Nešić je, kao direktor javnog poduzeća u RS, poslao ružnu sliku o RS.

''Dosta je nama "ribica" koje se smjenjuju. Treba "ajkule" da se uhite i smijene'', rekao je Stanivuković i dodao da, ukoliko do toga ne dođe, opozicija neće odustati od svojih zahtjeva, pa i po cijenu prosvjeda.

Kaže da su Nešićev mandat na funkciji direktora "Puteva RS'' obilježile "afere i zloupotrebe položaja, namještanje natječaja''... a da je snimka na kojem šutira novac, samo kap koja je prelila čašu.

Jelena Trivić rekla je da ne vjeruje da će Nešić, koji je i zastupnik u Parlamentu BiH, sam podnijeti ostavku te da ga njegova stranka može da skoni ili smijeni Višković, kojeg je pozvala da kaže je li normalno i moralno da RS predstavljaju "takvi" direktori javnih poduzeća.

''Svaka politička funkcija sa sobom nosi i odgovornost. I bez obzira na to što se sve dogodilo na privatnoj zabavi, direktor jednog javnog poduzeća sebi to ne smije dozvoliti'', kazala je Trivić i dodala da je na sceni potpuna degradacija društva.

Kopirati
Drag cursor here to close