Zbog rasizma

Ostavka predsjednika Nogometne federacije Bugarske

Britanska televizijska stanica "Sky sports" navodi da se rasističko skandiranje čulo sinoć sa tribina što su igrači prijavili izborniku Garethu Southgateu.
Sport / Nogomet | 15. 10. 2019. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik bugarske Nogometne federacije (BFU) Boris Mihaylov podnio je ostavku nakon što je to od njega zatražio premijer Boyko Borisov zbog rasističkih ispada tijekom kvalifikacijske utakmice između reprezentacija Bugarske i Engleske u Sofiji.

Premijer Borisov zatražio je nešto ranije da Mihaylov podnese ostavku nakon što je sudac nakratko prekinuo utakmicu zbog ponašanja navijača, a na osnovu trostupanjskog protokola Europske nogometne federacije (UEFA).

Prema protokolu UEFA, sudac zaustavlja utakmicu i objavljuje navijačima da prestanu sa rasističkim ponašanjem, drugi korak je prekid igre na određeno vrijeme i timovi odlaze u svlačionicu, dok se upozorenje ponovno objavljuje navijačima. U okviru trećeg koraka sudac prekida utakmicu.

Britanska televizijska stanica "Sky sports" navodi da se rasističko skandiranje čulo sinoć sa tribina što su igrači prijavili izborniku Garethu Southgateu, navodi Srna.

Nakon što je sudac obaviješten, publika je upozorena. Drugi korak je pokrenut nakon što se Southgate ponovno požalio.

Kopirati
Drag cursor here to close