Tužiteljstvo

Policija dobila naredbu da izuzme indeks Sebije Izetbegović

Vijesti / Flash | 22. 02. 2023. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo izdalo je naredbu pripadnicima MUP-a KS da izuzmu zagrebački indeks od Sebije Izetbegović, potvrđeno je za Dnevni avaz iz ove policijske uprave.

Foto:Avaz / Ovo je zagrebački indeks Sebije Izetbegović

Naime, Sebija Izetbegović tvrdila je kako je studirala u Zagrebu na Medicinskom fakultetu, dok su iz ove institucije u više navrata te navode demantirali.

''U dosjeu imenovane, međutim, ne postoji dokumentacija na osnovi koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost podataka navedenih u indeksu imenovane'', pisali su u odgovoru Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Ranije su pripadnici MUP-a KS, po zahtjevu spomenutog tužiteljstva, zatražili od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove zapisnike o inspekcijskom nadzoru na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, na okolnosti stjecanja diplome generalne direktorice KCUS-a.

Izetbegović nije do određenog roka nije poslala svoje očitovanje Senatu Univerziteta u Sarajevu ali je poslala svoj odvjetnički tim.

Senat UNSA je zatražio očitovanje o sumnjivoj diplomi. U međuvremenu je formirano je i Povjerenstvo za analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij Izetbegović na Medicinskom fakultetu.

Ranije je objavljeno kako se dokumenti s Medicinskog fakulteta i Kantonalne uprave za inspekcije poslove Kantona Sarajevo se razlikuju.

Portal Raport pak navodi kako su, dok Sebija Izetbegović tvrdi da je studirala u Zagrebu na Medicinskom fakultetu, ranije iz ove institucije kazali da ne mogu potvrditi autentičnost indeksa te da nema tragova njenog studija.

Video: Sebija potvrdila Kurjakove tvrdnje: Nikad ništa nisam studirala u Zagrebu! Bakir: Studirala si!

''U dosjeu imenovane, međutim, ne postoji dokumentacija na osnovi koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost podataka navedenih u indeksu imenovane'', pisali su u odgovoru Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Inače, kontradiktorne izjave davali su i ona i njen suprug Bakir Izetbegović.

''Nijedan dio svoje specijalizacije nisam provela u Zagrebu. Dio boravka u Zagrebu bio je zamolba prof. Šimića da koristim vrijeme za učenje. To nije pridodano mojoj specijalizaciji'', navela je Izetbegović.

Onda njen suprug kaže: ''Jasno je da je ona studirala i u Zagrebu i da ima diplomu u Sarajevu''.

Kopirati
Drag cursor here to close