Dan RS-a

Podžić traži sankcije

Zatražen je postupak utvrđivanje činjenica zbog prisustva zamjenika ministra obrane BiH Mirka Okolića, zamjenika načelnika Zajedničkog stožera OSBiH Gojka Kneževića, zapovjednika Operativnog zapovjedništva OSBiH generala majora Radovana Ilića...
Vijesti / Flash | 10. 01. 2022. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH je u skladu s nadležnostima definiranim Zakonom o obrani BiH pokrenulo postupak utvrđivanja činjenica, a u vezi sa prisustvom pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na obilježavanju 9. siječnja, neustavnog Dana Republike Srpske, potvrđeno je za N1.

Kako N1 saznaje, ministar obrane BiH Sifet Podžić zatražio je od Načelnika zajedničkog stožera OSBiH da se poduzmu mjere u vezi sa prisustvom određenih službenika ove institucije na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske.

Zatražen je postupak utvrđivanje činjenica zbog prisustva zamjenika ministra obrane BiH Mirka Okolića, zamjenika načelnika Zajedničkog stožera OSBiH Gojka Kneževića, zapovjednika Operativnog zapovjedništva OSBiH generala bojnika Radovana Ilića, kao i tri časnika , dva generala te zapovjenika Šeste postrojbe u Banja Luci, kao i Milorada Krajšumovića zapovjednika 3. Pješadijskog puka (RS) i časnika Zorana Dunovića, zamjenika zapovjednika Zapovjedne podrške Oružanih snaga BiH za operacije.

S obzirom na informaciju da danas na poslu u Ministarstvu obrane BiH nisu bili prisutni određeni vojnici, straješine i civili, N1 piše da su uzeli dan od godišnjeg odmora te na kraju mjeseca neće moći taj dan prikazati kao praznik.

Također, ministar Sifet Podžić je izdao naređenje generalu OSBiH Senadu Mašoviću da pokrene postupak protiv starješina te da predloži sankcije koje mogu biti kako iz njegove, tako i iz ministarske nadležnosti ili mogu biti proslijeđene prema nadležnim pravosudnim institucijama.

Kopirati
Drag cursor here to close