Oglasili se

9. siječanj: Njemačko veleposlanstvo zabrinuto

''Pozivamo političke aktere da se vrate dijalogu u državnim institucijama, kako bi zajednički rješavali probleme ove zemlje.''
Vijesti / Flash | 10. 01. 2022. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Njemačkog veleposlanstva u BiH oglasili su se danas priopćenjem povodom obilježavanja obljetnice osnivanja Republike Srpske, 9. siječnja, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Kazali su da su svečanost pratili s velikom zabrinutošću, prenosi N1.

''Agresivni nacionalizam i retorika podjela stoje na putu suradnji između različitih strana. Pozivamo političke aktere da se vrate dijalogu u državnim institucijama, kako bi zajednički rješavali probleme ove zemlje. Naglasak bi trebao biti na potrebnim reformama na putu u EU'', navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, uprkos ranijim odlukama Ustavnog suda BiH, ali i osporenom rezultatima referenduma, u Banjoj Luci je obilježen 9. siječanj, Dan RS, koji je proglašen neustavnim. Prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima je episkop banjalučki Jeferm, patrijar Porfiririje, ruski veleposlanik Igor Kalbuhov, francuski europaralamentarci i mnogi drugi. Održana je liturgija, nakon toga i defile kroz Banju Luku, a obratili su se i entitetski dužnosnici.

Kopirati
Drag cursor here to close