BiH

Podignuta optužnica protiv Poljaka zbog napada na policajca

Optuženi se tereti da je 5. rujna prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo i napao policijskog službenika...
Vijesti / Flash | 26. 10. 2023. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Jaceka Andrzeya Zawitowskog, rođenog 1985. godine u Poljskoj, državljanina Poljske, privremeno boravio u Migrantskom centru Ušivak, Hadžići, nalazi se u pritvoru. 

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je 5. rujna, nakon što je u alkoholiziranom stanju došao u Migrantski centar Ušivak u općini Hadžići koji osiguravaju policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo i napao policijskog službenika koji vršio kontrolu ulaska u objekat, nakon čega je savladan i lišen slobode.

Optuženi se tereti da je napao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti Bosne i Hercegovine, čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela iz člana 241b. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close