Tomislavgrad

Nastavnik optužen za bludnje radnje nad učenicom i dalje radi u školi

''Taj slučaj se dogodio prije nego sam ja stupio na mjesto ravnatelja, tako da ne znam mnogo o tome'', rekao nam je u telefonskom razgovoru ravnatelj Osnovne škole Stjepana Radića Prisoje kod Tomislavgrada.
Vijesti / Flash | 10. 10. 2023. u 16:48 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Netko ga je prijavio za nešto, možda je to dijete pohađalo nekad našu Školu – ali se to nije dogodilo u školi. Ne znam ni da li se to dogodilo, tko će znati, rekla-kazala. Istraga je rađena i ne znam dalje što se s tim dogodilo'', rekao je ravnatelj Osnovne škole Stjepana Radića Prisoje kod Tomislavgrada, Ante Jurčević - na upit portala Bljesak da li u njihovoj školi i dalje radi nastavnik Glazbene kulture koji je optužen za Bludne radnje i Spolni odnošaj zloupotrebom položaja nad učenicom.

Da ga je zaista 'netko' prijavio i da je procesuiranje istog u tijeku, potvrđeno nam je iz Kantonalnog tužiteljstva HBŽ.

U tijeku je glavni pretres

''Obavještavamo Vam da je protiv osobe navedene u Vašem upitu, ovo Tužiteljstvo dana 24.5.2023. godine podignulo optužnicu radi kaznenog djela Bludne radnje a u vezi s kaznenim djelom Spolni odnošaj zloupotrebom položaja Kaznenog zakona FBiH. Pred Općinskim sudom u Livnu u tijeku je glavni pretres'', rečeno je iz Kantonalnog tužiteljstva HBŽ za Bljesak.

Za optužnicu kako kaže ravnatelj Jurčević nije znao.

''Taj slučaj se dogodio prije nego sam ja stupio na mjesto ravnatelja, tako da ne znam mnogo o tome'', rekao nam je u telefonskom razgovoru.

Pojasnio nam je i da je poslodavac ovog nastavnika Glazbene kulture Osnovna škola Ivana Mažuranića Tomislavgrad, a normu dopunjava Osnovnoj školi Stjepana Radića Prisoje kraj Tomislavgrada.

''Taj nastavnik kod nas ima određen broj sati koje on obavlja. Za sve ostalo odgovorna je Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada. Ako je podignuta optužnica ili nešto, to je došlo na njihovo adresu, a ne na našu. Ako treba odstupiti s mjesta, nalog bi trebao ići u školu Mažuranića koji onda nas trebaju obavijestiti. Mi kao Škola nismo puno upućeni u to'', kazao nam je ravnatelj Jurčević.

Nastavnik i dalje radi...

Nakon toga, kontaktirali smo i Osnovnu školu Ivana Mažuranića Tomislavgrad. Nažalost do zaključenja ovog teksta, nismo uspjeli dobiti odgovor iz ove Škole. Ravnateljica, kako kažu je odsutna a tajnica nije mogla precizirati njezin povratak, te kada bismo mogli dobiti odgovor da li nastavnik Glazbenog kojem se sudi za Bludne radnje i Spolni odnošaj zloupotrebom položaja nad učenicom – još uvijek radi. Na naše insistiranje da pozovemo narednih dana, tajnica nam je kazala da će ravnateljica i narednih dana biti zauzeta ''jer imaju polaganje stručnih ispita''.

''Nastavnik i dalje radi, mi ne možemo ništa bez suda, ministarstva i Osnovne škole Ivana Mažuranića. Mi ne možemo ništa na svoju ruku napraviti po tom pitanju'', rekao nam je ravnatelj iz Osnovne Škole Stjepana Radića – kod kojih nastavnik tek dopunjava normu.

Prema našim neslužbenim izvorima, sličan događaj u ovoj županiji evidentiran je u jednoj školi u Drvaru, gdje je nastavnik odmah po podizanju optužnice suspendiran.

Kopirati
Drag cursor here to close