Mostarske maske

Petrić u Tužiteljstvu: Netko u ime Sindikata podnosio prijave

Petrić kaže kako Sindikat s tim prijavama nema ništa, te kako se netko lažno predstavljao...
Vijesti / Flash | 31. 01. 2023. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Sindikata vatrogasaca Grada Mostara Marinko Petrić boravio je jučer u MUP-u HNŽ-a, gdje je prijavio lažno predstavljanje, nakon niza poziva iz Tužiteljstva da se očituje o prijavama koje je isto tužiteljstvo zaprimilo, a na kojima je je potpisan Sindikat kojim predsjedava, objavo je mostarski Dnevni list.

Naime, Petrić kaže kako Sindikat s tim prijavama nema ništa, te kako se netko lažno predstavljao te da očekuje od istražnih organa da ispitaju tko i zbog čega. Sve je, kako kaže, naštetilo odnosu Sindikata s poslodavcem.

Tužiteljstvo i porezna

''Netko se unatrag tri, četiri mjeseca stalno lažno predstavlja i podnosi prijave tužiteljstvima i poreskim strukturama, u ime Sindikata, dok mi nemamo ništa s tim. Na prijavama na kraju stoji 'Sindikat vatrogasaca Grada Mostara', a na istima nema pečata, niti potpisa bilo koga. Prijave su uglavnom usmjerene protiv nositelja vlasti, što nam je donekle pokvarilo odnose s institucijama i pojedicima, a koji su posljednjih mjeseci uradili dobre stvari i za sindikat, i vatrogasce generalno. Kao predsjedniku, mučno mi je svakodnevno odlaziti u Tužiteljstvo i svjedočiti o nečemu na osnovu takvih prijava. Moram se također ljudima pravdati i zbog toga sam sve prijavio policiji. Istrajat ćemo u namjeri da saznamo tko se lažno predstavljao i zlouporabio Sindikat. Nanesena nam je šteta i pokvareni odnosi s poslodavcem'', kaže za Dnevni list Petrić, predsjednik Sindikata vatrogasaca Mostara.

U prijavama su navođeni i posljednji problemi vatrogasaca u Mostaru, a o kojima je Sindikat na vrijeme upoznao javnost i zbog kojih su koncem prošle godine organizirani prosvjedi ispred Vijećnice.

''Nezadovoljjstva nema''

''Spemnute su posljednje isplate nagrada, novac za tužbe, nagodbe… U suštini u sindikatu nakon Nove godine i nepravde oko jednokratne pomoći, nezadovoljstva nema. U studenomu smo uspjeli pronaći zajednički jezik s poslodavcem, postignut je dogovor o novom koeficientu, tako da je sve ovo došlo baš u nevrijeme.Poslodavci su bili posumnjali da iza svega stvarno stoji Sindikat i to je donekle pokvarilo odnose. Stoga po svaku cijenu želim da skinemo ljagu s našega imena i izgladimo nesuglasice. Jutros sam bio u MUP-u i sve sam prijavio. Netko je očigledno želio nanijeti štetu Sindikatu. Anonimne prijave može podnijeti svatko, nije zaista bilo potrebe da se kriju iza Sindikata. Bojim se i da je sve rađeno kako bi se naštetilo meni osobno. Prijavio sam NN osobu, zahtijevajući da se protiv istih pokrene istraga i da se sve razotkrije'', dodaje Petrić.

S Gradom je, kaže, s izuzetkom jednokratne novčane pomoći, suradnja dosad bila jako dobra. Nije bilo problema ni tijekom pregovora oko koeficijenta za obraćun plaća, tijekom studenoga prošle godine.

''Regulirali smo sve. Nema potrebe za optužbe. Dogovoreno je povećanje, potpisali smo sve, ali usporkos tomu, netko uporno želi da diskreditira Sindikat vatrogasaca i nanese nam štetu'', rekao je Petrić.

Kopirati
Drag cursor here to close