Javne nabavke

Ovo su imena osumnjičenih u akciji ''Magnet''

''Istraga se vrši u vezi s javnim nabavkama na KCUS-u u periodu od 2011. do 2012. godine'', kratko je kazala Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.
Vijesti / Flash | 07. 12. 2022. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jutrošnjoj akciji "Magnet" koju provode policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše se pretresi na više lokacija u Sarajevu, a kako saznaje N1 i na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Prema informacijama do kojih je došao N1, nitko za sada nije uhićen, a pod istragom su bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić (SDP), bivši županijski ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić.

Oni se sumnjiče za ''Udruživanje radi činjenja krivičnih djela'' i ''Zloupotreba položaja ili ovlaštenja''.

Iz Tužilaštva KS su za N1 potvrdili da se provodi akcija.

''Istraga se vrši u vezi s javnim nabavkama na KCUS-u u periodu od 2011. do 2012. godine'', kratko  je kazala Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

Podsjetimo, pretresi se vrše po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo a u suradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pretresaju se stambeni i poslovni objekti.

Kopirati
Drag cursor here to close