Hrvatska

Velika akcija policije: Uhićeno 30 osoba

Velik dio ovakvih prevara pripisuje se jednom rodbinski povezanom kriminalnom klanu s područja Slavonije koji, međutim, žrtve uglavnom pronalazi u Zagrebu.
Vijesti / Svijet | 23. 11. 2022. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 30 osoba uhićeno je u dvije različite akcije policije i USKOK-a u protekla 24 sata na području Zagreba i Koprivnice.

Na području Koprivnice uhićeno je desetak osoba zbog sumnje da su ilegalno uvozili i prodavali veće količine rezanoga duhana čime su državni proračun oštetili za oko 50 milijuna kuna neplaćenih trošarina, piše Jutarnji.hr

Zagrebačka policija je, pak, u srijedu ujutro u suradnji s USKOK-om uhitila najmanje 20 osoba iz šire okolice koje se sumnjiči da su u proteklih nekoliko mjeseci, predstavljajući se kao policajci ili pak službenici banaka, varali starije građane na području Zagreba uzimajući im novac.

Riječ je o, nažalost, vrlo učestaloj pojavi na koju zagrebačka policija stalno upozorava.

"Policijska uprava zagrebačka podsjeća građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, to nipošto ne čine bez prethodne provjere o kome se radi.

Takve osobe spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe te samo iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava", navodi se u upozorenjima koje policija redovito objavljuje.

U oko također upada činjenica da gotovo ne prođe niti dan da policija u svojim dnevnim izvješćima ne zabilježi neki takav slučaj, a iznosi variraju od nekoliko desetaka tisuća do nekoliko stotina tisuća kuna, koje im stariji građani lakovjerno predaju.

Velik dio ovakvih prevara pripisuje se jednom rodbinski povezanom kriminalnom klanu s područja Slavonije koji, međutim, žrtve uglavnom pronalazi u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close