Zatvorenice

Osuđenica iz KPZ-a Tuzla negira Sunitu: Ja i još 30 drugih žena smo žrtve njezinih postupaka

Emela Žuga u svom pismu koje je uputila Avazu negira navode Sunite Hindić
Vijesti / Flash | 06. 11. 2023. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je nedavno Sunita Hindić u svom pismu iz KPZ-a Tuzla navela da strahuje od pojedinih policijskih službenika/službenica, ali i da već duže razdoblje trpi razna psihofizička maltretiranja od osuđenice Emele Žuge, oglasila se i druga osuđenica.

Želi premještaj

Emela Žuga u svom pismu koje je uputila Avazu negira navode Sunite Hindić tvrdeći da su ona i još 30 drugih žena u KPZ-u Tuzla, kao i uprava zatvora “žrtve postupaka Sunite“.

''Izdržavam kaznu za nenasilna krivična djela, majka sam troje djece i ništa me ne povezuje s kriminalnim organizacijama, za razliku od Sunite Hindić. Meta njenih postupaka sam postala u trenutku kada je istražni postupak razotkrio sve njene mreže i postupke unutar KPZ-a, a kojima sam svjedočila, i nužno je bilo da me diskreditira i predstavi sebe kao žrtvu prije nego što se potvrde sve informacije'', napisala je Žuga.

Ona tvrdi da je u disciplinskom postupku utvrđeno da je Sunita nju fizički napala, a ona joj je uzvratila psovkama.

''Svoju samicu sam od sedam dana prihvatila kao kaznu shvaćajući da sam se spustila na njen nivo sa psovkama. To mi ne daje za pravo da psujem disciplinsku komisiju, optužujem da će me ubiti, ne okrivljujem druge osuđenice koje su dale izjavu, da su primorane od straže da lažu. Njen pokušaj da uništi trud kolektiva u stečenim vikendima i uvjetima da bi inscenirala razlog za premještaj u KPZ Mostar teško da će je dovesti do uspjeha'', kaže Žuga.

Ugrozila mir

Ona napominje da je Sunita Hindić osoba koja je dobila veliku podršku KPZ-a Tuzla, posebno odgojne službe koja ju je ponovo podržala da se vrati na radno mjesto u odjelu, a s kojeg je, kako navodi, “zloupotrebom navela stražara na krivično djelo”.

''To je osoba koja je ugrozila mir naših obitelji pričom o teroru u KPZ-u'', navodi Žuga, najavivši tužbu protiv Hindić zbog fizičkog napada i klevete.

Sunita Hindić stupila je u štrajk glađu u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Tuzla, u kojem izdržava šestogodišnju zatvorsku zbog ubojstva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55).

Na taj očajni čin odlučila se 19. listopada, nakon što joj je izrečena disciplinska kazna - upućivanje u samicu u trajanju od 15 dana. Ona je u tvrdila da je izložena raznim vrstama psihičkog maltretiranja i zlostavljanja, a pribojavala se da će joj, upravo, biti izrečena kazna samice. Navela je da, zbog svega što joj se događa u KPZ-u Tuzla, pa i od pojedinih policijskih službenika/službenica, strahuje za vlastiti život.

Kopirati
Drag cursor here to close