Pritisak

Sunita Hindić poslala pismo iz zatvora: Maltretiraju me i zlostavljaju, strahujem za život

U opširnom pismu Hindić je navela da je, bez ikakvog razloga, suspendirana s posla koji je obavljala u KPZ-u te da je „bukvalno zatvorena u četiri zida“.
Vijesti / Flash | 22. 10. 2023. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunita Hindić, koja je osuđena zbog ubojstva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, ustvrdila je da je u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Tuzla, u kojem izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu, izložena raznim vrstama psihičkog maltretiranja i zlostavljanja.

Stalni napadi

U opširnom pismu koje je uputila na adresu Dnevnog avaza Hindić je navela da je, bez ikakvog razloga, suspendirana s posla koji je obavljala u KPZ-u te da je „bukvalno zatvorena u četiri zida“.

Maltretiranju i zlostavljanju je, napisala je, izložena kako od pojedinih policijskih službenika, među kojima je bio i nedavno uhićeni, a potom suspendirani A. M., tako i od osuđenica.

- Osuđenice imaju podršku tih policijskih službenika da me što više ugnjetavaju psihički, a za suspenziju mi niko nikada nije dao nikakvo obrazloženje - navela je ona.

Ustvrdila je i da tri mjeseca trpi mnogo toga, ali i da se obraćala različitim institucijama, međutim, umjesto podrške, izložena je još većem maltretiranju, posebno od jedne policijske službenice.

- Ona je osobno sudjelovala u namještanju disciplinske mjere prema meni i osobno inzistirala na tome da se pišu izjave protiv mene... Blago je reći da strahujem za svoj život, jer u takvoj sam poziciji da, kada navečer legnem, plašim se da li ću se ujutro probuditi - napisala je Hindić.

Posebno se, iznijela je, pribojava da će joj usljed raznih „namještaljki“ izreći „kaznu samice“, a „da bi je straža mogla u samici adekvatno kazniti, možda i ubiti“.

Svima pisala

Kako piše Avaz, pisma sličnog sadržaja Hindić je, zaista, upućivala i pravosudnim instancama, a s tim su upoznate i pojedine međunarodne organizacije.

Podsjetimo, i njen otac se u veljači ove godine požalio na tretman koji se nad njom provodi u KPZ-u Tuzla. Posebno je ukazao na ponašanje uposlenice, na koju se i Hindić požalila.

Podsjetimo, Hindić je u siječnju prošle godine pravomoćno osuđena zbog ubojstva Ivankovića. Prethodno joj je u Županijskom sudu u Mostaru u dva navrata izrečena zatvorska kazna u trajanju od tri i po godine za ubojstvo iz nehaja, ali je Vrhovni sud FBiH ukinuo te presude i osudio je na šest godina zatvora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close