Posjeta predsjedateljice

Općini Ljubuški surađivat će sa Ombudsmanom BiH

Predstavnici općinskih vlasti također su podržali aktivnost ''Ombudsman u Vašem gradu'' o čemu ih je informirala predsjedavajuća ombudsmanka
Vijesti / Flash | 23. 01. 2019. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubuški  / Foto: Bljesak.info

Predsjedateljica Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine Nives Jukić boravila je u srijedu u službenoj posjeti općini Ljubuški, gdje se susrela s načelnikom Nevenkom Barbarićem i predsjednikom Općinskog vijeća Tihomirom Kvesićem, priopćeno je iz Ombudsmena. 

Tema razgovora odnosila se na pitanja od značaja za ostvarivanje prava građana na području općine Ljubuški i suradnju Ombudsmana za ljudska prava BiH s općinskim vlastima. Posebnu pozornost, navode, sugovornici su tijekom razgovora posvetili stanju prava ranjivih kategorija stanovništva, kao što su starije osobe i djeca s poteškoćama u razvoju.

Predstavnici općinskih vlasti također su podržali aktivnost ''Ombudsman u Vašem gradu'' o čemu ih je informirala predsjedavajuća ombudsmanka, a čiji je cilj približavanje institucije Ombudsmana građanima.

Glede toga, navode iz Ombudsmana, planirano je da prilikom sljedećeg posjeta ombudsmani, uz podršku općinskih vlasti, budu na raspolaganju građanima Ljubuškog koji se žele obratiti ovoj instituciji radi pružanja pomoći u zaštiti njihovih prava i sloboda, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.

Po okončanju susreta s načelnikom i predsjednikom Općinskog vijeća, predsjedateljica Ombudsmana Nives Jukić posjetila je  Udrugu ''Duga'' koja skrbi o ranjivim skupinama stanovništva. Predsjedateljica Ombudsmana je posebno pohvalila inicijativu ove Udruge za uspostavu Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju, koja je zahvaljujući podršci općinskih vlasti, prošle godine registrirana kao javna ustanova općine Ljubuški, priopćeno je iz Ombudsmana.

Kopirati
Drag cursor here to close