Vozači poručuju da ih politika ne zanima

Milijunske štete zbog politike - Oko 700 kamiona čeka na ulazu Kosova

Vozači prosvjeduju zato što ne mogu ući na Kosovo i Metohiju, dok im se roba kvari i prolaze rokovi isporuke i imaju milijunske štete.
Vijesti / Flash | 21. 06. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 700 kamiona čeka na parkinzima od Kraljeva do Jarinja zbog blokade administrativnih prelaza, javila je Radio televizija Srbije.

Vozači kamiona pozivaju Prištinu da im omogući prolaz i poručuju da ih politika ne zanima, kao ni to koje tablice su na kamionima, dok se situacija na prelazima pogoršava.

Vozači kamiona sa srpskim tablicama blokirali su sve administrativne preijelaze zbog odluke prištinskih vlasti o zabrani ulaska na Kosovo, koja je donesena prije tjedan dana pošto je srpska policija uhitila rojicu albanskih policajaca.

Preko Sjeverne Makedonije

Vozači prosvjeduju zato što ne mogu ući na Kosovo i Metohiju, dok im se roba kvari i prolaze rokovi isporuke i imaju milijunske štete.

Vlasti u Prištini preporučile su svojim građanima da koriste prijelaze preko Sjeverne Makedonije.

Specijalni izaslanik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da je veoma zabrinut stanjem na sjeveru Kosova i Metohije, da je ovaj trenutak važan i kritičan i da je deeskalacija neophodna.

 

U 2024. Kosovo neće biti u centru pažnje

''Kosovsko pitanje se mora riješiti do kraja godine, jer u 2024. godini Kosovo neće biti u centru pažnje'', poručio je Lajčak.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da kriza na sjeveru Kosova ima potencijal da preraste u međunarodni i regionalni konflikt i da SAD u potpunosti podržavaju napore EU da tu krizu razriješi.

Eskobar je rekao da trojica uhapšenih kosovskih policajaca treba odmah da budu puštena na slobodu.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da su trojica uhapšenih kosovskih policajaca kidnapirana i da je „Srbija 14. lipnja izvršila agresiju“.

Kopirati
Drag cursor here to close