Brojimo

Opozicija u Republici Srpskoj pozdravila odluku o ponovnom brojanju

''Ovaj slučaj s predsjednikom RS je najdrastičniji, ali ako se prevare i kriminal utvrdi ovdje onda su širom otvorena vrata za raskrinkavanje prevara i za druge izborne razine u RS, ali i BiH''
Vijesti / Flash | 10. 10. 2022. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opozicija u Republici Srpskoj, očekivano je pozdravila odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koje je naredilo ponovno brojanje glasova za predsjednika, odnosno potpredsjednika Republike Srpske.

Branislav Borenović, predsjednik PDP rekao je da je odluka SIP-a BiH logična i opravdana te da se pokazalo da su narodni prosvjedi bili opravdani, prenose Nezavisne.

"Ovo je prvi veliki i jako važan korak u borbi za istinu i vladavinu prava", rekao je Borenović dodajući da se iskreno nada da će početi da funkcionira i pravosuđe koje treba da procesuira one koji su činili malverzacije.

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, rekao je da građani Republike Srpske imaju najveću zaslugu za odluku koju je SIP donio.

"Nama je bio cilj da se broji prije nego što neko unese podatke koji ne odgovaraju stvarnosti", rekao je Radović.

Odluku SIP-a BIH da ponovi prebrojavanje glasova za predsjednika RS, predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra veoma značajnom. Kaže da je podneseno mnogo kredibilnih dokaza o velikoj izbornoj krađi.

''Očito je to bilo sasvim dovoljno da se danas donese ova odluka. Mislim da je data velika šansa pravdi i zakonitosti izbornog procesa što je najvažnije. Vjerujem da će novo prebrojavanje biti regularno. Kakav će epilog biti - ispravka izbornog rezultata i pobjeda Jelene Trivić ili će se ići na ponavljanje izbora, to je opet na Središnjem izbornom povjerenstvu'', kazao je za Avaz Šarović.

Dodaje da se nije kralo samo na jednoj razini vlasti.

''Ovaj slučaj s predsjednikom RS je najdrastičniji, ali ukoliko se prevare i kriminal utvrdi ovdje onda su širom otvorena vrata za raskrinkavanje prevara i za druge izborne razine u RS, ali i BiH'', ističe Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close