Glamurozni odmor

Veleposlanstvo u vezi Bakirovog VIP salona: Zašto je to sve čudno!?

"To što smo izvršili uplatu za VIP salon gospodina Izetbegovića nije ništa novo i nije prvi put''.
Vijesti / Flash | 06. 01. 2022. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slika Vip salona aerodroma u Beču

Nakon što se na društvenim mrežama počela širiti fotografija s dokumentom koji je potpisao Bakir Sadiković iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, u kojem se navodi se da je VIP salon na aerodromu u Beču korišten u dva navrata, 18. i 22. studenom 2021. godine oglasio se i Kemal Kozarić, veleposlanik Bosne i Hercegovine u Austriji.

On je za portal Radiosarajevo.ba pojasnio situaciju za koje potrebe je korišten VIP salon na Bečkom aerodromu za potrebe predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Bakira Izetbegovića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) u iznosu od 2.220 eura (oko 4.400 KM, op. a.) bez PDV-a.

Kozarić je potvrdio da je Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Beču izvršila plaćanje računa za korištenje usluga VIP Salona, ali je naglasio da to nije ništa novo, niti treba nekoga da posebno iznenadi.

"To što smo izvršili uplatu za VIP salon gospodina Izetbegovića nije ništa novo i nije prvi put da je Veleposlanstvo u Beču izvršilo plaćanje nekog računa, a da nam onda Predsjedništvo BiH ili, u ovom slučaju Dom naroda BiH, ne izvrši refundaciju. Ne vidim razloga zašto je to sve čudno!?", kazao je.

On je potvrdio da je 2.200 eura biti vraćeno na račun Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Beču.

"Svi dužnosnica BiH koji putuje u svijet, članovi Predsjedništva BiH, ministri, predsjednici parlamenata, predsjedavajući Doma naroda, putuju preko VIP salona. Mi izvršimo plaćanje, a onda nama se izvrši refundacija. To je normalna procedura, ne samo na aerodromu u Beču, već u cijelom svijetu", dodao je veleposlanik BiH u Austriji Kozarić.

Podsjetimo, VIP saloni na aerodromima omogućuju doček i ispraćaj visokih duznosnika, odnosno osoba od posebnog značaja kao i organizaciju njihovih poslovnih ili diplomatskih sastanaka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close