Krijumčarenje

Oduzete helanke, majice, punjač za romobil...

Izvršenim detaljnim pregledom robe utvrđene su nepravilnosti vezane za neprijavljivanje robe, te je tom prilikom pronađena određena količina neprijavljene i skrivene robe.
Vijesti / Flash | 10. 03. 2022. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Tuzla, u dve odvojene akcije oduzeli su raznu robu u vrijednosti 116.500 KM.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, izvršili su detaljan pregled pošiljke uvoznika na područje RC Tuzla. Izvršenim detaljnim pregledom robe utvrđene su nepravilnosti vezane za neprijavljivanje robe, te je tom prilikom pronađena određena količina neprijavljene i skrivene robe. Radilo se o 2552 komada raznih majica i punjač za romobile, navodi se u priopćenju UNO BiH.

U drugoj odvojenoj akciji, a u suradnji sa službenicima Grupe za reviziju i kontrolu, Odsjeka za poreze RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju pravnog lica izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Tom prilikom privremeno su oduzeta 2059 komada raznih jakni, prsluka i helanki.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u operativnim aktivnostima Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjeka za provedbu propisa RC Tuzla iznosi 116.500,00 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close