Sjednica FERK-a

Trajno oduzete Dozvole za rad pojedinim poduzećima

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine je usvojila svoj Godišnji završni obračun za 2021. godinu.
Gospodarstvo / Industrija | 18. 02. 2022. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 4. redovitoj sjednici u 2022. godini, održanoj u petak, Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine je usvojila svoj Godišnji završni obračun za 2021. godinu. Također usvojena su i četiri rješenja po prijedlogu Dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva:  FIO d.o.o. Sarajevo, ''AMITEA-II'' d.o.o. Mostar; D.D. ''VISPAK'' prehrambena industrija Visoko i ENERGOSOL d.o.o. iz Jablanice.

FERK je usvojio i pet rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Obrt ''RnP Energy'', vlasnika Dalibora Gudelja iz Busovače za tri solarne fotonaponske elektrane ''VG1'', ''VG2'' i ''VG3'' , ''PV SOLIS'', vlasnika Habiba Šute iz Čapljine za solarnu fotonaponsku elektranu ''SOLIS'' i ''ES SOLAR ENERGY'', vlasnika Fehre Škapura iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu ''ES SOLAR ENERGY 1-23 kW''.

Doneseno je i Rješenje po prijedlogu Dozvole za opskrbu električnom energijom - dozvola II. reda podnositelja zahtjeva VIBAR d.o.o. Široki Brijeg.

Iz naftnog gospodarstva doneseno je Rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva GAS&GAS d.o.o. Kiseljak, Rješenja o trajnom oduzimanju Dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelju zahtjeva ''VARIPLAST'' d.o.o. Gračanica i Rješenja o privremenom oduzimanju Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelju zahtjeva ERO d.o.o. Čapljina.

Kada su u pitanju nacrti dozvola, na redovitoj sjednici usvojen je jedan nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za ''MHA ENERGOGROUP'' d.o.o.; iz Ilidže.

Usvojena su i dva Nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva:  Proizvodnja električne energije ''A.M.'', vlasnika Admira Mujakovića za solarnu fotonaponsku elektranu ''KRNDIJA 1'' i ''SIROVINA-EKO'' d.o.o. Maglaj  za solarnu fotonaponsku elektranu ''EKO 1''.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na web stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrt do 2.3.2022. godine do 15 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, [email protected].

Na kraju, FERK je donio pet rješenja po prigovoru kupaca. Obavijesti za javnost su dostupne na web stranici, www.ferk.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close