O izgradnji spomenika

Održan okrugli stol o memorijalizaciji stradanja civilnih žrtava rata u Mostaru

Sudionici okruglog stola iznijeli su svoja iskustva i zapažanja u kontekstu izgradnje spomenika u svojim sredinama, kao i značaja izgradnje spomenika civilnim žrtvama rata.
Vijesti / Flash | 14. 06. 2023. u 17:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okrugli stol na temu "Memorijalizacija stradanja civilnih žrtava rata u Mostaru 1992-1995. godina" održan je u srijedu u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Sudionici okruglog stola iznijeli su svoja iskustva i zapažanja u kontekstu izgradnje spomenika u svojim sredinama, kao i značaja izgradnje spomenika civilnim žrtvama rata u kontekstu kulture sjećanja, pomirenja i dijaloga u društvu, priopćeno je iz Zajednice obitelji žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992.

Nakon diskusije koja je uslijedila usvojena su dva zaključka. Svi sudionici okruglog stola prepoznali su značaj ideje i podržavaju izgradnju jedinstvenog spomen obilježja u Mostaru, te će dati svoj doprinos u procesu izgradnje spomen obilježja civilnim žrtvama rata Mostara.

Na ovom događaju sudjelovali su, među ostalim, Ioannis Piliouris (Misija OESS), predsjednica Skupštine Udruženja građana civilnih žrtava rata Sanela Kuko, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić, predsjednik Udruženja civilnih žrtava rata Niko Širić, predsjednica Unije civilnih žrtava rata Senida Karović, predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika ''Grabovica 93'' Josip Drežnjak i drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close