Sud BiH

Odbijena žalba na odluku o imenovanju članova SIP-a BiH

U odluci Apelacijskog vijeća Suda Bosne i Hercegovine stoji i da akt tuženog ne predstavlja upravni akt kojim je rješavano o izvjesnom pravu ili obvezi tužitelja u nekoj upravnoj stvari.
Vijesti / Flash | 29. 08. 2022. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine je 24. kolovoza 2022. godine odbacio kao nedopuštenu tužbu Branka Petrića, Novaka Božikovića i Sanje Stanimirović-Ostojić protiv odluke Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o imenovanju članova Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.

''Kako je u konkretnom slučaju, u skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, imenovanje članova SIP-a Bosne i Hercegovine iz nadležnosti Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, to je Apelacijsko vijeće za upravne sporove mišljenja da je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u postupku imenovanja članova SIP Bosne i Hercegovine postupao neposredno i u skladu sa ustavnim ovlaštenjima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i prema relevantnim propisima Izbornog zakona Bosne i Hercegovine'', navodi se u odluci Apelacijskog vijeća Suda Bosne i Hercegovine.

U odluci Apelacijskog vijeća Suda Bosne i Hercegovine stoji i da akt tuženog ne predstavlja upravni akt kojim je rješavano o izvjesnom pravu ili obvezi tužitelja u nekoj upravnoj stvari, već o odluci koja predstavlja akt imenovanja u okviru nadležnosti i djelokruga rada institucija Bosne i Hercegovine što je stvar o kojoj neposredno na osnovu ustavnih ovlaštenja odlučuje Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine - Zastupnički dom, priopćeno je iz SIP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close