Odbijena tužba

Sud BiH: Članovi izbornog povjerenstva imenovani po zakonu

Sud BiH je 21. travnja ove godine odbio tužbu bivšeg člana SIP-a Branka Petrića koji je osporavao izbor aktualnih članova SIP-a.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2022. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu je u kojoj je navedeno da su članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH izabrani u skladu s Izbornim zakonom. Time je odbijena tužba bivšeg člana ove institucije Branka Petrića koji je osporavao izbor pojedinih kolega. Ranije su HDZ i SNSD tvrdili da je SIP nelegalan i najavljivali smjenu članova. Sud BiH, stavio je točku na ovu priču i to uoči raspisivanja izbora 2022.

Sud BiH je 21. travnja ove godine odbio tužbu bivšeg člana SIP-a Branka Petrića koji je osporavao izbor aktualnih članova SIP-a.

“Prema ocjeni ovog vijeća paušalni su prigovori tužitelja da imenovani kandidati za članove SIP-a nisu pravni stručnjaci s iskustvom u provedbi izbora ili izborni stručnjaci”, navedeno je u odluci Suda BiH

“Sud je stanovišta da je Zastupnički dom PS BiH, kada je samostalno imenovao, postupao neposredno i u skladu s ustavnim ovlaštenjima Parlamentarne skupštine BIH i prema relevantnim propisima Izbornog zakona BIH, na koji način je osigurao da SIP ima sedam članova u skladu s članom 2.5 Izbornog zakona BiH”, piše u obrazloženju odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close