Konstituirajuća sjednica

Novo/staro predsjedništvo HNS-a o saboru: Zasjedanje prošlo uspješno

Predsjedništvo je danas raspravljalo i o uspostavi novog saziva Glavnog vijeća HNS-a, kao i izboru tijela koja se vežu za odjele Glavnog vijeća.
Vijesti / Flash | 17. 02. 2023. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH danas je održalo konstituirajuću sjednicu novog saziva Predsjedništva, priopćeno je iz HNS-a.

Na sjednici se analiziralo XI. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH te se zaključilo da je zasjedanje prošlo uspješno te da su usvojeni ključni dokumenti za budući smjer djelovanja Hrvatskog narodnog sabora.

Predsjedništvo je danas raspravljalo i o uspostavi novog saziva Glavnog vijeća HNS-a, kao i izboru tijela koja se vežu za odjele Glavnog vijeća.

Predsjedništvo HNS-a razgovaralo je i o aktualnoj političkoj situaciji u FBiH i BiH, kao i o pitanju uspostave vlasti na svim razinama. Predsjedništvo HNS-a je i danas iskazalo opredijeljenost da se vlast što prije uspostavi na prethodno utvrđenim načelima i potpisanom sporazumu Smjernice, načela i ciljeve u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. – 2026. godine.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora na održanoj sjednici razgovaralo je i o planu obilježavanja obljetnice HVO-a u Bosni i Hercegovini, te je prihvaćano supokroviteljstvo Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine nad proslavom obilježavanja 31. godišnjice osnivanja HVO-a u Republici Hrvatskoj, koja se i ove godine obilježava u Kninu.

Kopirati
Drag cursor here to close