(ne)prijavljeno nadležnima

Nove zavrzlame oko smjene direktora Čolakovića

Odgovornost oko smjene direktora Zavoda za javno zdravstvo prebačena je ministru i ministarstvu zdravstva HNŽ-a.
Vijesti / Flash | 07. 07. 2023. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije na posljednjoj održanoj sjednici zaključilo je da će Zahtjev za smjenu direktora prim. dr. Eniza Čolakovića, kojeg je uputio Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu ove ustanove, dostaviti Ministarstvu zdravstva na daljnje postupanje i odlučivanje.

Upoznati MUP i Tužiteljstvo?

''Na osnovu svega izrečenog, a posebno imajući u vidu da je s ovim predmetom upoznato Tužiteljstvo i MUP HNŽ isti je donio zaključak da nakon što se nadležne institucije očituju o ovom predmetu, Upravo vijeće će provesti daljnju pravnu proceduru'', navodi se u dokumentu kojeg je potpisala predsjednica Upravnog odbora vijeća Romana Pelalić.

Iz Tužiteljstva i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije rekli su nam kako do ovog trenutka, nije bilo službenih prijava protiv Eniza Čolakovića.

Dokazi

Podsjetimo, Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a je zatražio prošli tjedan hitan inspekcijski nadzor županijskog zdravstvenog inspektora i inspektora rada nadležnog Ministarstva, nakon što su nedavno zatražili od upravnog vijeća, dostavljajući dokaze, zahtjev za smjenu direktora zavoda dr. Eniza Čolakovića.

Inače, sindikat je ranije obavijestio kako je podnio dokaze da je vanjski suradnik Federalnog zavoda za javno zdravstvo H.T. mjesecima bio protuzakonito angažiran od strane direktora Zavoda da radi poslove iz redovne djelatnosti Zavoda iako isti nije imao potpisan nikakav ugovor o radu sa Zavodom. Sindikat je u svom zahtjevu za smjenu direktora Zavoda dr. Eniza Čolakovića, naveo da je H.T. vršeći poslove na terenu u ime Zavoda u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, prijelom dva kičmena pršljena.

Inspekcijski nadzor

Kasnije je i pokrenut je inspekcijski nadzor u Zavodu za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije, potvrđeno je za Bljesak.info iz Ministarstva zdravstva ove županije. 

Kada je sindikat zatražio smjenu direktora početkom lipnja, kontaktirali smo i direktora Zavoda Eniza Čolakovića koji nam je kratko komentirao Zahtjev za smjenu, rekavši kako predsjednik sindikata nad poslodavcem vrši mobing.

Ponovno smo i pismeno zatražili od direktora Čolakovića očitovanje, no do zaključenja teksta nismo ga dobili.

Kopirati
Drag cursor here to close