Novi dokazi

Nove istrage u vezi sa Sky aplikacijom: Upleteni i pojedini tužitelji?

Tužiteljstvo tako ima nove dokaze i, kako saznaje Avaz, plete se mreža oko pojedinih tužitelja. Ne samo državnih nego i ostalih, iz drugih tužiteljstva.
Vijesti / Flash | 17. 11. 2022. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je više prikupljenih dokaza u vezi sa Sky aplikacijom, osobe koje su pristale na suradnju s Tužiteljstvom od ključne su važnosti da se potvrdi kako su i s kim dogovarane nezakonite radnje te tko im je bio zaštita, piše Avaz.

Novi dokazi

Tužiteljstvo ima nove dokaze i, kako saznaje Avaz, plete se mreža oko pojedinih tužitelja. Ne samo državnih nego i ostalih, iz drugih tužiteljstva. Isto važi za policijske službenike iz državnih i federalnih agencija.

Svi koji su se ogriješili o zakon vrlo brzo će se naći iza rešetaka. Nove poruke koje je dobilo Tužiteljstvo, uz iskaze „suradnika“ koji su uhićeni pa su pristali na govore, uskoro će rezultirati konkretnim potezima.

Halil Lagumdžija, predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, prokomentirao je svoju raniju izjavu o Sky aplikaciji, kada je rekao da će u narednom razdoblju biti poznato hoće li informacije prikupljene putem aplikacija biti priznate kao dokazi u sudu.

Napomenuo je da nitko nije rekao da je korištenje dokaza pribavljenih putem aplikacija nezakonito.

''Samo moramo voditi računa o tome da se osigura da dokazi koji potječu iz tih aplikacija budu zakoniti'', kazao je Lagumdžija.

Stotine uhićenih osoba

Podsjetimo, istrage u vezi sa Sky aplikacijom rezultirale su stotinama uhićenih osoba, od kojih je veliki broj pritvoren.

Uhićeno je i 14 policijskih pripadnika, a u zatvoru u Vojkovićima nema ni mjesta za sve. U svim porukama koje su proslijeđene iz Europola otkrivene su kriminalne rabote pojedinaca, između ostalog i s nositeljima pravosudnih organa i policijskim dužnosnicima.

''Svi slučajevi na području Bosne i Hercegovine koji su pokrenuti na osnovu informacija prikupljenih putem aplikacija Sky i Anom potkrijepljeni su objektivnim dokazima. Ne možemo se osloniti na same informacije i sigurno ih u postupcima ne bismo koristili bez objektivnih dokaza, ali ne bih govorio o tome gdje i kako smo prikupljali dokaze'', rekao je Darko Ćulum, prvi čovjek Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Kopirati
Drag cursor here to close